Už je jasné, kdo v prezidentské debatě ČT nahradí Moravce

18.01.2018 12:01

Debatu kandidátů na prezidenta před druhým kolem volby bude ve čtvrtek 25. ledna v České televizi moderovat místo Václava Moravce Světlana Witowská. ČTK to dnes řekla mluvčí televize Karolína Blinková.

Už je jasné, kdo v prezidentské debatě ČT nahradí Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec moderuje předvolební debatu lídrů

Předvolební duel prezidenta Miloše Zemana a akademika Jiřího Drahoše je zatím jediný, kde potvrdili účast oba dva kandidáti. Pořad se bude ve 20:00 hodin vysílat ze studia z Kavčích hor přímým přenosem ČT1 i ČT24.

Debaty kandidátů chystá na neděli i televize Nova, na pondělí TV Barrandov a v úterý Prima. Zeman potvrdil účast ve všech z nich, Drahoš trvá na účasti ve dvou debatách.

Nabídku moderovat prezidentskou debatu v České televizi dostal tradičně Václav Moravec, účast ale odmítl. „Generálního ředitele ČT jsem už v neděli informoval, že debatu moderovat nebudu,“ uvedl už dříve Moravec. Podle médií mu vadilo údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…