V soudním sporu Urbanové s Čunkem má svědčit Topolánek nebo Vesecká

16.05.2011 17:53

U soudu může pokračovat kauza bývalého ministra pro místní rozvoj Jiřího Čunka. Marcela Urbanová po něm žádá jako náhradu za zničení pověsti deset milionů korun. Advokáti chtějí nechat svědčit známé politiky.

V soudním sporu Urbanové s Čunkem má svědčit Topolánek nebo Vesecká

Soud jako svědka předvolá třeba bývalého premiéra Mirka Topolánka. Svědčit by mohli také státní zástupci, kteří prověřovali údajný úplatek starosty Vsetína ve výši půl milionu korun. Jedná se o Radima Obsta, Arifa Salichova a také bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká.

K soudu se dostaví i původce kauzy

Informace poskytla serveru Týden.cz advokátka Klára Veselá Samková. Urbanová navrhla jako svědka také bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Nováka (ODS). Ten stál u vzniku kauzy Čunek. Jako první podal trestní oznámení. Zdlouhavé vyšetřování ukončil až státní zástupce Salichov s odůvodněním, že k úplatku nedošlo.

Novák předvolání potvrdil. Vesecká prý zatím žádné předvolání neobdržela.

„Mělo by se odhalit, jak to tehdy bylo," řekla advokátka Samoková serveru Týden.cz. Klíčovým svědkem je prý bývalá sekretářka Urbanová.

Urbanová: Čunek mi zničil pověst

Urbanová, bývalá sekterátřka na vsetínské radnici, podala na Čunka žalobu na ochranu osobnosti. Čunek jí údajně zničil pověst svými výroky. „Dostalo se to do nějaké zvláštní dimenze. Ten, kdo mě poškodil, mě ještě žaluje a pozve si k tomu sto svědků. Snažil jsem se neurážet, ale i Ústavní soud potvrdil, že závěr státního zastupitelství je v pořádku," reagoval Čunek na webu Týden.cz.

Čunek podal na Urbanovou trestní oznámení pro křivou výpověď. Před dvěma lety odešla Urbanová od soudu s výrokem, že před soudem neúmyslně lhala. Získala tím nálepku lhářky, a tak se stala terčem urážek a nikde ji nechtějí zaměstnat.

Urbanová nemůže získat nové zaměstnání

"Moje klientka je celou dobu bez práce, je prostě nezaměstnatelná. Napsala dvě stě žádostí o místo, ale nebyla úspěšná," popisuje advokátka Samková, která Urbanovou obhajuje bez nároku na honorář.

Server Týden.cz připomíná tři roky starý pokus Marcely Urbanové uspět v konkursu na funkci úřednice pobočky ministerstva pro místní rozvoj, kterému tehdy ještě šéfoval Čunek.

Soud v Ostravě se snaží získat informace od novinářů, kteří se zabývali případem Jiřího Čunka.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…