VIDEO Dětičky, ze kterých tuhne úsměv. Ta nejškaredější tvář islámu

01.08.2016 9:22

Již ruský disident a celosvětově uznávaný spisovatel Alexander Solženicyn psal ve svém stěžejním díle Souostroví Gulag o tom, že děti bývají často krutější než dospělí. Vědomi si jsou této skutečnosti také džihádisté z Islámského státu, kteří „vychovávají“ z dětí budoucí teroristy.

VIDEO Dětičky, ze kterých tuhne úsměv. Ta nejškaredější tvář islámu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Jak uvádí britský deník The Sun, Islámský stát v současné době cvičí až padesát malých Britů, kteří by tak mohli v příštích měsících spáchat teroristické útoky na evropském kontinentu. Podle expertů na terorismus a evropských bezpečnostních agentur se džihádistům daří indoktrinovat nejmladší generaci potenciálních teroristů. Podle letošní zprávy protiextremistické organizace Quilliam Foundation hrozí, že se z desítek britských dětí stanou nelítostní islamisté schopní spáchat teroristický útok.

„Budoucnost těchto dětí indoktrinovaných Islámským státem představuje vážný problém, kterému by mělo mezinárodní společenství věnovat mimořádnou pozornost. V současné době je v chalífátu evidováno přes třicet tisíc těhotných žen. Mezi nimi se nachází také padesát britských dětí. Neexistuje zatím žádný relevantní výzkum, který by se zabýval tím, co se stane, až se s nimi jejich rodiče rozhodnout vrátit zpět do Velké Británie,“ cituje The Sun ze zprávy a dodává, že po internetu se šíří videa, která ukazují tvrdý výcvik malých džihádistů.

Celý text v angličtině je ZDE.

Islámský stát poměrně často ve svých propagandistických videích využívá například čtyřletého Isu Dareho, který se narodil v jihovýchodní části Londýna. Na jednom z videí má malý chlapec v ruce dokonce střelnou zbraň a volá „Alláhu Akbar“. Ve zprávě organizace Quilliam Foundation se také uvádí, že mezi teroristy operujícími na území Sýrie a Iráku se významně zvyšuje podíl žen. „Mnoho z těchto žen si bere za muže džihádisty okamžitě po svém příchodu do regionu, některé dokonce ještě před tím a následně jim rodí budoucí malé džihádisty.“

Za největší hrozbu pro budoucnost považuje Quilliam Foundation právě děti zahraničních teroristických bojovníků, kteří žijí společně se svými rodiči na území Islámského státu. „Jednu třetinu dětí a mladistvých tvoří potomci žen s nizozemským pasem, kteří se jim narodili v chalífátu. Ve svých propagandistických videích se Islámský stát chlubí tím, že ve svých výcvikových táborech ‚vychovává‘ budoucí generace teroristů. Mnozí z nich představují skutečně vážné nebezpečí pro celý evropský kontinent i Spojené státy.“

„Zříkáme se vašeho občanství. Půjdeme po vás s vojáky, které nemůžete nikdy porazit. Toto jsme slíbili Alláhovi,“ říká se v jednom z propagandistických videí, které ukazuje děti mladší než deset let, jak se učí zápasit a zacházet se zbraněmi a čtou si z Koránu. Před více než rokem vyděsilo celý svět video Islámského státu, na kterém vraždí dětský islamista zajatého izraelského Araba. Později se ukázalo, že šlo o potomka známého francouzského islamisty Sabriho Essida. Podobných videí ovšem Islámský stát zveřejnil za poslední měsíce větší množství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…