VIDEO Drsnější debatu o imigraci už těžko uvidíte. Adam B. Bartoš usedl proti bulvárníku Novotnému

06.12.2015 17:04

Další díl Debatního klubu, který je k vidění na serveru YouTube, byl věnován migrační krizi. Pozvání do pořadu přijali dva muži s naprosto odlišnými názory – předseda politické strany Národní demokracie Adam B. Bartoš a bývalý šéfredaktor internetového periodika Extra Pavel Novotný.

VIDEO Drsnější debatu o imigraci už těžko uvidíte. Adam B. Bartoš usedl proti bulvárníku Novotnému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Bartoš

Novinář Adam B. Bartoš je znám svými antisemitskými a extremistickými názory. Uprchlíky nazývá vetřelci a bojí se jich. V červenci 2015 byl mimo jiné jedním z aktérů demonstrace proti přijímání uprchlíků v Česku – za své vystoupení nyní čelí trestnímu oznámení, neboť vyhrožoval vládě s oprátkou v ruce. 

Bulvárník Pavel Novotný je pro změnu zastáncem uprchlíků, v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz dokonce i uvedl, že by si někoho z migrantů vzal domů. „Ano, vezmeme si klidně domů uprchlíky, nebojíme se jich, jsme s nimi solidární, rozumíme jejich situaci, můžeme se uskromnit, hovno se nám stane,“ uvedl.

„Lidé vnímají jako problém islám, neboť média jej vysvětlují jako největší zlo,“ zmínil hysterii proti islámu Bartoš. „Já nebojuji proti islámu jako takovému, i když jsem přesvědčen o tom, že stejně jako judaismus, toto náboženství nepatří do Evropy, ale pro mě je problém imigrace nelegální jako taková. Jsem přesvědčen o tom, že tento národ má být homogenní,“ dodal s tím, že se sem valí lidé, kteří tady nemají co dělat.

„Já nejsem schopen dělit lidi na žluté a bílé,“ reagoval Novotný s tím, že navíc nesnáší předsudky. 

„Je ale naprosto přirozené, že bílá rasa si chce uhájit své. Já tedy když vidím ty ohromné invazní armády, tak to jsou zkrátka věci, že normální člověk se zdravým selským rozumem musí toto vyhodnotit jako reálné nebezpečí,“ uvedl Bartoš. Novotný se však nenechal zahnat do kouta. Podle něj bude v roce 2050 polovina Evropy asijská, neboť Evropané vymírají. Za to však dle Bartoše mohou chyby politiků. 

Celý díl Debatního klubu najdete ZDE.

Debatní klub se snaží divákům přinést neformální interview lidí na dané téma, které si dohodnou a pokouší se tak vrátit debatám jejich rozměr a smysl. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…