VIDEO Nevidím potopené lodě, střežené hranice! Velice drsný projev Roberta Fica při oslavách SNP

30.08.2015 14:25

Slovenský server Dennikn.sk se rozhořčil nad slovy premiéra Roberta Fica při oslavách SNP. Podle serveru Fico zneužil oslavy na kritiku uprchlické krize. „My nejsme schopni integrovat ani statisíce vlastních Romů,“ uvedl mimo jiné.

VIDEO Nevidím potopené lodě, střežené hranice! Velice drsný projev Roberta Fica při oslavách SNP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Evropa podle Fica nezvládá uprchlickou krizi. Jak uvedl, pokud vládnoucí evropské demokratické režimy nedají jasnou, racionální odpověď, jak ji řešit, odpoví někdo jiný – metodami blízkými fašismu a extremismu. 

Fico při oslavách SNP zároveň odmítl myšlenku kvót na přerozdělování uprchlíků. Uprchlíkům věnoval Fico více než tři čtvrtiny projevu. V něm se ozvala i ruština, a to v souvislosti s poděkováním vojákům Rudé a rumunské armády, kteří podle něj Slovensko osvobodili. 

Podle Fica absolutně selhává migrační politika Evropy. Sám navrhl vytvoření vojenských bezpečnostních zón přímo v problémových zemích. 

"Nevidím žádné potopené lodě, naopak vidím větší počet lodí. Nevidím žádné střežení hranic, naopak další statisíce lidí, kteří volně přicházejí do Evropy. Kdo se nám směje? Pašeráci a obchodníci se zbraněmi," uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…