Večeře Duky s Babišem. Řešily se prý sňatky homosexuálů

14.09.2018 21:43

Kardinál Dominik Duka je proti sňatkům gayů a leseb. A právě kvůli tomu pohostil ve středu večer předsedu vlády Andreje Babiše v Arcibiskupském paláci v Praze. Jak píší Novinky.cz, lobboval u něj, aby tyto sňatky nepodporoval a raději podpořil tradiční rodinu.

Večeře Duky s Babišem. Řešily se prý sňatky homosexuálů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Katolické církvi je totiž trnem v oku poslanecký návrh zákona, jenž by měl umožnit manželství osob stejného pohlaví. Odsouhlasila jej první Babišova vláda. O večeři však Babiš příliš hovořit nechtěl. Jen podotkl, že se řešilo téma rodiny a motivace občanů, aby průměrně měli dvě děti. 

  • Původní text ZDE

Babiš pak jen podotkl, že se v žádném směru nehovořilo o církevních restitucích, a to přesto, že ve Sněmovně leží návrh komunistů ohledně zdanění finančních náhrad.

A o co vlastně jde v návrhu 46 poslanců ohledně osob stejného pohlaví a jejich práv a povinností? Podle podepsaných poslanců z hnutí ANO, ČSSD, TOP 09, STAN, Pirátů a KSČM by měly osoby stejného pohlaví mít nárok na společné jmění, vdovský a vdovecký důchod i stejná práva a povinnosti k vychovávaným dětem. Měly by mít možnost i děti adoptovat.

Pražské arcibiskupství se proti manželství stejného pohlaví vymezuje a chce, aby se lidé připojili k petici podporující změnu Ústavy ve prospěch tradiční rodiny. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…