Vedení středočeské ČSSD zatím neodstoupí. Až po krajských radních

30.05.2012 21:14

Krajský výkonný výbor ČSSD se shodl, že vedení středočeské organizace odstoupí. Učiní tak ovšem až poté, co odejdou i krajští radní. Takto bylo rozhodnuto po několikahodinovém jednání.

Vedení středočeské ČSSD zatím neodstoupí. Až po krajských radních
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath a Richard Dolejš

Ústřední výkonný výbor ČSSD vyzval Radu Středočeského kraje k přijetí politické odpovědnosti kvůli kauze Davida Ratha. Vedení samotné středočeské organizace však zatím neodstoupí, první jsou na řadě radní.

"Krajský výkonný výbor na základě usnesení ÚVV vyjadřuje připravenost převzít politickou odpovědnost, odstoupit, a to za předpokladu, že tak nejprve na základě výzvy krajského výkonného výboru učiní Rada Středočeského kraje, která nese odpovědnost za exekutivní řízení Středočeského kraje," stojí v usnesení středočeské ČSSD.

Její vedení již jednou vyzvalo radní, aby odstoupili. Ti ale rozhodli, že setrvají. Situace se tak opakuje.

Vedení na svém jednání také rozhodlo, že se kandidátkou na hejtmanku stane v příštích volbách Zuzana Moravčíková, která nyní po Rathově rezignaci převzala vedení kraje. V tajném hlasování dostala těsných 12 ze 23 hlasů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…