Vítek nabízí za Sazku miliardu korun

20.02.2011 19:17

Radovan Vítek se chystá nabídnout akcionářům Sazky za sto procent akcií jednu miliardu korun, přičemž je ochoten jim v budoucnu přispívat na jejich sportovní činnost.

Vítek nabízí za Sazku miliardu korun

S nabídkou musí souhlasit všichni akcionáři a podle Vítka je to poslední návrh, která sportovním svazům jako akcionářům loterijního kolosu předkládá.

Sazka je od 17. ledna na Vítkův návrh v insolvenčním řízení.

Sledujeme kauzu Sazka

"Hodnota Sazky se odvíjí od její činnosti. Společnost však nezadržitelně spěje do insolvence. Dávám přednost reorganizaci společnosti, která může probíhat jak pod taktovkou věřitelů, tak s podporou dlužníka," uvedl v tiskové zprávě Vítek. Dodal, že nabízené peníze jsou patrně jediné, které akcionáři v souvislosti se Sazkou ještě uvidí.

Nikdo lepší než já tu není

"Vzhledem k výši mé pohledávky a míře angažovanosti jsem přesvědčen, že v tuto chvíli neexistuje nikdo jiný, kdo by dokázal situaci lépe řešit. Nabídka odkupu akcií je v tomto okamžiku logickým krokem," vysvětlil svůj krok Vítek.

Nicméně kromě jednorázového vyrovnání nabízí Vítek akcionářům i příspěvky na jejich sportovní činnost. "Součástí návrhu je také garance prostředků určených na sportovní aktivity, která se bude opírat o připravovaný herní zákon a z něj vyplývající povinnost odvádět určité procento ze zisku na veřejně prospěšné účely," uvedl Vítkův vyjednavač Josef Lébr.


Více čtěte:

  • Sazka zachráněna: Pomůže jí Penta a E- Invest
  • Sazka se topí v dluzích. Její šéf ale bere 30 milionů ročně
  • Sazka je na mně závislá, tvrdí Vítek
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jac

    Leo Luzar byl položen dotaz

    Elektronické volby

    Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Záhada kolem Pekarové. Babiš znovu o kokainu ve Sněmovně

    16:40 Záhada kolem Pekarové. Babiš znovu o kokainu ve Sněmovně

    Odhalení o nalezení kokainu v Poslanecké sněmovně více než rok po tomto incidentu způsobilo bouřlivé…