Zdravíme pražskou kavárnu! Václav Moravec, Dana Drábová a další vydali knihu

01.12.2016 14:15

Hned dvaadvacet českých autorit se zúčastnilo křtu knihy Na rozhraní – krize a proměny současného světa. Jak píše server Česká-justice.cz, pozdravili „pražskou kavárnu“ a vyslali varování o proměně světa.

Zdravíme pražskou kavárnu! Václav Moravec, Dana Drábová a další vydali knihu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost

Křtu knihy se mimo jiné zúčastnili egyptolog Miroslav Bárta, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, místopředseda Nejvyššího soudu Roman Fiala, důstojník Armády ČR Otakar Foltýn, biolog Stanislav Komárek, historik Martin Kovář, ekonomové Aleš Michl a Pavel Kohout či moderátor Václav Moravec. Nechyběli ani nakladatel a badatel Jiří Padevět, přírodovědec Petr Pokorný nebo důstojník Armády ČR a velitel speciálních sil Karel Řehka. Zkrátka, jak konstatuje server, populární odborníci, kteří se opakovaně vyjadřují ke stavu našeho světa a vysílají opakovaně svá varování.

Původní text ZDE.

Editor knihy Otakar Foltýn mimo jiné pohovořil o tom, že Česká republika má podobný problém jako všechny evropské země. "Dlouho jsme si vybírali mírovou dividendu. Bezpečnostní rizika nyní reálně existují, ale Evropa si zvykla být luxusním supermarketem, ovšem venku nestojí žádná ochranka," zmínil.

Moderátor Václav Moravec se v knize rozmluvil o digitální metamorfóze, o níž pohovořil i při křtu, Dana Drábová mluvila o panice. „Mějme odvahu posloužit s vlastním rozumem,“ řekla. Biolog Stanislav Komárek pak zmínil fungování lidské společnosti. Mnoho lidí si podle něj vůbec neuvědomuje, co se děje a jak se svět mění. „Ostatně během pádu říše římské si taky nikdo ničeho nevšiml,“ dodal závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…