Zelený aktivista chce zničit Tomia Okamuru

23.12.2017 14:24

Ministerstvo vnitra se v brzké době bude zřejmě zabývat podnětem pražského politika Ondřeje Mirovského ze Strany zelených. Ten se chce na resort obrátit s podnětem na zrušení hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Píše o tom server Info.cz.

Zelený aktivista chce zničit Tomia Okamuru
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

Server Info.cz v té souvislosti připomíná osud Dělnické strany, kterou před sedmi lety vymazal z politické scény Nejvyšší správní soud. Důvodem byly ostré výroky jejího předsedy Tomáše Vandase. A právě výroky Tomia Okamury, lídra SPD, jsou nepřípustné pro místostarostu Prahy 7 Ondřeje Mirovského, jenž uvádí, že podnět ke zrušení SPD je pro něj projevem občanského postoje. 

„Slyším lidi mluvit o tom, že ta strana je diktátorská, nedemokratická, protiústavní. Vzhledem k tomu, co se děje na jejich mítincích a jak se projevují členové strany a její sympatizanti, je podle mě namístě nechat to vyhodnotit orgány, které k tomu mají zmocnění,“ řekl Mirovský. Vadilo mu například nedávné setkání extremistických politiků v Praze, kterého se mimo jiné na pozvání Okamury zúčastnila francouzská politička Marine Le Penová a nizozemský politik Geert Wilders.

  • Původní text ZDE

Podle Mirovského je pak skutečně situace kolem SPD obdobná Dělnické straně. Tvrdí to prý alespoň právní posudek, který si nechal vypracovat. Podklady tým Mirovského sbíral především v prostředí sociálních sítí či během osobních setkání politiků s občany. 

Za analýzou facebookových profilů lidí z Okamurovy strany stojí šéfredaktor odborného webu Manipulátoři.cz Jan Cemper, jenž například poukázal na to, že lidé z SPD systematicky podkopávají pilíř nazývající se náboženská svoboda. „To je proti Ústavě,“ uvedl Cemper.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…