Zlehčujete covid? Známý moderátor se na vás zlobí, mluví o trestném činu

07.10.2020 16:44

Covid-19 postupně proniká i mezi slavné české osobnosti. Zachvátil i moderátora CNN Prima News Libora Boučka, který o tom divákům poreferoval jak v televizi, tak na Facebooku. Srovnání s chřipečkou je podle něj skoro trestný čin. Vyzval, aby se teď nekverulovalo, ale aby všichni dělali maximum proti šíření nemoci. Dostal spoustu přání, aby se brzy uzdravil. Ale také připomínky.

Zlehčujete covid? Známý moderátor se na vás zlobí, mluví o trestném činu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Moderátor Libor Bouček

Bouček uvedl, že má zvýšenou teplotu, horečku měl v pondělí a v neděli večer. „Bolí mě oči, bolí mě hlava, člověk je takový lehce malátný, v životě jsem nezažil, že bych byl schopný spát 16 hodin denně, ale činím tak. Je to věc strašně nepříjemná, ale je to pořád ještě ten dobrý průběh,“ řekl s tím, že případy horších průběhů jsou dobře známé. „Bojím se každého zakašlání, že by mohlo dorazit na plíce, což je ta velká komplikace,“ dodal.

Anketa

Bude Mikuláš Minář v politice úspěšný?

4%
96%
hlasovalo: 12987 lidí

Covid-19 podle něj chřipečka není. „Ve chvíli, kdy přijdeš o dva smysly, jako jsou čich a chuť, rázem to srovnání s chřipečkou mizí,“ mínil Bouček a dodal, že zná případy, kdy někomu čich zmizel na déle než několik týdnů. Na toto srovnání je obecně alergický, protože ho prý používají hlavně ti, kdo nemoc neměli. Doplnil, že jemu samotnému je 40 let. „Ve chvíli, kdy by se tohle dostalo k lidem, kterým je přes 50, lidem, kteří mají zdravotní obtíže, tak si myslím, že to srovnání s chřipečkou je skoro až tresný čin,“ prohlásil moderátor.

„Je to věc, která je vážná, ostatně vidíme ten nárůst mrtvých k osmi stům. Tohle kdybychom si řekli před měsícem, 800 mrtvých, tak si budeme říkat, že to přece není možné. A je to tady. Myslím si, že i ta čísla ukazují, že to žádná chřipečka není,“ tvrdil Bouček. Na nemoci je prý nejstrašnější pocit, že může člověk někoho nakazit a způsobit mu problémy.

Apeloval, aby si ti, kteří mají jasné covidové příznaky jako ztrátu čichu a chuti, šli udělat test a pak to sdělili svým kontaktům. Doplnil, že v době, kdy jsou přírůstky v řádu čtyř tisíc, očekává, že hygienické stanice nebudou trasování a obvolávání stíhat. „Logická reakce je ne na ně nadávat, ale snažit se nějakým způsobem tu situaci snížit. Myslím si, že kverulantství, obzvlášť v době nouzového stavu, stěžování a kecy na sociálních sítích, tak to je věc, která by vůbec neměla mít to místo. Pojďme všichni dělat maximum, aby se ta nemoc nešířila a aby se vyhnula těm, kteří jsou v ohrožení,“ domlouval Bouček divákům a zdůraznil, že hlavní je, aby se nemoc vyhnula lékařům.

Na Facebooku pak Bouček uvedl, že dělal maximum pro to, aby virus nedostal, a doplnil i pár dalších symptomů: „Ta nemoc je nevyzpytatelná. V podstatě každý večer usínáte s odhadem, jestli vám bude lépe, nebo hůř. A netrefíte se. Většinou. Bolest hlavy je u mě permanentní, čich kontroluju každý dvě hodiny u voňavky a spát 16 hodin není vůbec žádný problém.“

„Jak si vykládám nouzový stav? Tak, že je to doba, kdy bychom měli odložit všechno kverulantství, kecy na sociálních sítích a zaručené informace z druhé ruky o tom, jak někomu netestovanému přišel pozitivní výsledek apod. Každý z nás by měl minimalizovat možnost nákazy právě proto, aby obcházela všechny nemocnice. Protože dobrý to teda fakt není. Pojďme se těm teoriím a napadání sami sebe věnovat intenzivně po skončení nouzovýho stavu a až bude nárůst pod tisíc. A udělejme z toho národní sport, protože v tom jsme fakt světoví. Teď je to totiž nejen hloupý, ale i trapný. Ta nemoc je sakra nepříjemná pro skoro čtyřicátníka, umím si představit, co může udělat těm s větším rizikem. Buďte opatrní. 3R. Omezte kontakt s rizikovou skupinou, usmívejte se na život, jezte vitamíny a sportujte, pokud to jde. A chytnete-li to... zůstaňte maximálně optimističtí!“ vyzval moderátor Primy CNN.

Bouček po tomto příspěvku dostal velké množství přání, aby se brzy uzdravil. Našli se však i disidenti. „Cituji: ‚V podstatě každý večer usínáte s odhadem, jestli vám bude lépe, nebo hůř.‘ Jo, ty dva, maximálně tři večery... hlavní je napsat to dostatečně dramaticky. Pěkně přihnojit tu mainstream propagandu a strašení... apokalypsa se nekoná a ani konat nebude!!!“ vzkazoval Jaroslav Klíma.

Marek Horák mínil, že Boučkův příspěvek pochopí jen ti, kdo nemoc prodělali s podobnými příznaky. „Měl jsem to skoro stejný a dozvuky mám ještě 14 dní od toho nejhoršího,“ svěřil se. Nicméně dostal připomínku od Ladislava Rady: „Psal taky někdy někdo o tom, jak mu bylo zle při chřipce? Při žlučníkovém záchvatu? Při ledvinové kolice? Nebo by to nikoho nezajímalo? Mimochodem, také to mám za sebou jako spousta jiných lidí, ale nemám potřebu o tom troubit. Mám teď spíš obavy o psychické zdraví celé společnosti...“

A našlo se i jedno sprosté odsouzení...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…