Znásilnění Afričanem? Podezřelý sedí a mlčí. Nové informace

20.06.2019 8:57

Čtvrteční MF Dnes přinesla více informací o znásilnění šestnáctileté dívky na severu Čech, kterého se měl údajně dopustit migrant z Afriky. Mohl se v Česku skrývat, aby nebyl nucen vrátit se na svůj domovský kontinent.

Znásilnění Afričanem? Podezřelý sedí a mlčí. Nové informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Na poli u Lukavce na Litoměřicku byla v úterý znásilněna dívka. Šestnáctiletou dívku z Terezína měl údajně znásilnit Afričan vyhoštěný od našich západních sousedů. Informoval o tom Litoměřický deník. Prý jde o migranta vyhoštěného z Německa. Policie údajného pachatele brzy zatkla, ale nedostala z něj žádné informace.

Anketa

Kdybyste byli poslanci, jak byste příští týden hlasovali o nedůvěře vlády?

hlasovalo: 28627 lidí

„Muž u sebe neměl žádné doklady totožnosti a s policií nespolupracuje, nekomunikuje a ke své osobě odmítá cokoliv sdělit. Jde o Afričana,“ řekla litoměřická okresní státní zástupkyně Kateřina Doušová. Muž čeká na obvinění a na to, až bude vzat do vazby.

Policie tvrdí, že oficiálně nebyl z Německa do Česka předán žádný neúspěšný africký žadatel o azyl, ale to ještě neznamená, že nepřišel do Česka sám, aby se vyhnul návratu na kontinent svého původu.

„Většina migrantů dostává pravomocné rozhodnutí o tom, že má lhůtu pro vycestování ze země. I když to neznamená volný pohyb po schengenu, tím, že nejsou hranice, tak samozřejmě většina z nich se skrývá, ať už v Německu, nebo v okolních zemích. I tam – a to je i případ České republiky – samozřejmě v tu chvíli pobývají nelegálně,“ uvedla vedoucí právního oddělení Sdružení pro integraci a migraci Klára Holíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…