Jan Posolda: Právní stát?

10.08.2015 13:20

Nemám právní vzdělání,ale to neznamená, že mi schází právní znalosti..Znám o. s .ř.,tr. ř., zák. č. č. 120/2001 Sb., resp. jeho novelizaci 286/200 9Sb., č. 159/2006 Sb., č. 82/1998 Sb. a další zákony.

Jan Posolda: Právní stát?
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Také znám mezinárodní úmluvy o lidských právech jako je Listina  základních lidských práv a svobod, úmluva o ochraně lidských práv, úmluva o ochraně práv zdravotně postižených občanů a další.V tomto článku se nechci zabývat jednotlivýmí paragrafy a  ustanoveními,ale chtěl bych poukázat, že dodržování těchto mezinárodních úmluv je v příkrém rozporu s našimi zákony a ty jsou mezi sebou také v příkrém rozporu.

Naši volení představitelé nám tvrdí, že pracují na jejich úpravě, ale každý schvalovaný zákon se hned avizuje jako špatný a ihned se navrhuje jeho novelizace.Tak dochází k tomu, že např.obč.zák. byl již novelizován 40x a myslím, že se v něm ani právnicky vzdělané osobnosti nevyznají. Zrovna jsem dočetl detektivní román, který pojednával o tom jak může právník ovlivnit soudní jednání a z viníka udělá nevinného a z nevinného viníka. Mám ty samé zkušenosti a po těch ztrácím naději, že se něco změní.

Jan Posolda, Zlín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.