Jan Ziegler: Putinovské Rusko se stalo nacistickým státem

20.05.2016 19:10

Na letišti v jihoruské Anapě zbili jacísi kozáci opozičního aktivistu Alexandra Navalného a jeho doprovod za přihlížení policie. To je špatné znamení a důkaz toho, že Rusko se stává pro své obyvatele nebezpečnou zemí.

Jan Ziegler: Putinovské Rusko se stalo nacistickým státem
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Agresivní kozáci napadli Navalného skupinu, ve které byly i ženy a děti. Jeden člověk byl těžce zraněn. Tito násilníci mlátili všechny bez rozdílu. Co to jen připomíná? Ano, Německo v třicátých letech, kdy se dostal k moci Adolf Hitler a bojůvky SA terorizovaly všechny, kteří s nimi nesouhlasili. Také esámani mlátili lidi na veřejnosti za nezájmu policie. Ano tito kozáci jsou na úrovni nacistických zločinců a Rusko, kde policisté tolerují pouliční násilí, se tak stalo nacistickým státem. A nemůže ani překvapit, že tito kozáci dostávají od ruského státu desítky milionů rublů ročně.

Alexandr Navalnyj je mnoha lidem nepohodlný kvůli svým aktivitám. Ve svých blozích zveřejňuje vlastnictví ruských papalášů a při porovnání s jejich oficiálně uváděnými příjmy dokazuje, že si na svůj majetek nemohli legálně vydělat. A logicky se nabízí vysvětlení, že jejich nevysvětlitelné bohatství pochází z korupce. Také na jih Ruska se vydal na pozvání tamních rolníků, kteří v Krasnodarském kraji protestují proti agroholdingům, zabírajícím ve spolupráci s podplacenými úředníky.

Takové trpěné pouliční násilnosti však posílají Rusko do Třetího světa. Mohu to porovnat se situací v České republice. Na jaře 2015 projížděl naší zemí americký konvoj, kterého vítaly desítky tisíc lidí. A desítky odpůrců proti němu protestovaly. Například v Plzni, kde jsem byl osobně, se zúčastnilo přivítání amerických vojáků přes tisíc lidí, proti nim protestovalo na hlavním plzeňském náměstí třináct lidí včetně svolavatele demonstrace komunisty a zdejšího blogera Petra Cvalína. Jeho proslov do megafonu provázel řev, pískot a výkřiky typu „tady seš v Plzni,“ apod., takže jej brzy vzdal. Našli se však i horkokrevnější jedinci, kteří si to s ním chtěli vyřídit ručně. Obstoupili ho ale policisté a jeho inzultaci zabránila. Já komunisty těžce nesnáším, a občas jsem připustil, že by dotyčnému nějaká taková lekce neškodila, ovšem musím uznat, že čeští strážci zákona jednali správně. Jakmile by dopustili teror na veřejnosti, byl by to konec svobody a demokracie.

Pokud někdo poruší zákon a to se týká každého i pana Navalného, tak od toho jsou policie a justice, aby to řešily, ale nemůže je v žádném případě zastupovat svévolný soudce lynč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …