Jan Ziegler: Tuto antisemitskou špinavost by měla řešit policie

13.03.2018 21:09

Vážím si svobody projevu, ale ta má své hranice a nepřekročitelné je vzhledem ke zkušenosti s holocaustem šíření protižidovské nenávisti. Výzvy k pogromům na Židy nemůže slušná společnost tolerovat.

Jan Ziegler: Tuto antisemitskou špinavost by měla řešit policie
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je to něco tak hnusného, a zlínské divadlo by mělo reagovat podáním trestního oznámení. Myslím si, že Policie České republiky by se měla tímhle hnusem zabývat. Pisateli vadí hry zlínského divadelního souboru, mezi kterými je i komedie o prezidentově mluvčím Ovčáček. Pokud má ovšem pisatel k dotyčnému představení výhrady, tak mohl protestovat přijatelným způsobem.

Nevím, kdo je zatím, a rozhodně bych tuto antisemitskou zrůdnost nepodceňoval. Nevím, kdo je zatím, ale rukopis a styl tohohle pamfletu připomínají příznivce Miloše Zemana a Strany přímé demokracie Tomia Okamury. Mezi nimi je hodně antisemitů a takový nenávistný styl je jím velmi blízký. Stačí se podívat na různé skupiny na sociálních sítích a člověk má jasno.

V každém případě se tolerance ke zlu nevyplácí. Antisemitismus už vzhledem k šesti milionům zavražděným Židům za holocaustu je nepřijatelný a musí být tvrdě potírán.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.