Jiří Vyvadil: Pane prezidente, je správné, že chcete ocenit Michala Davida

11.10.2018 19:26

Věřím, že mě nikdo nemůže kritizovat, že bych od ráno do večera bojoval za Miloše Zemana a jeho názory. Samozřejmě, že s ním často souhlasím a holt také někdy nesouhlasím, ale to je normální. Ale rozhodně sdílím jeho názor že Gott, David či Bílá jsou špičky naší hudební pop kultury, kteří rozdávali po desetiletí radost celému národu.

Jiří Vyvadil: Pane prezidente, je správné, že chcete ocenit Michala Davida
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Maně mě napadají takové podivné postavy, plné nenávistné žluče, kteří tvrdili, jak je minulý systém pronásledoval. Nuže přišel nový systém , a oni jsou zase ztroskotanci.  Písničkář Jaroslav Hutka humánně přeje Zemanovi brzkou smrt a útočí : V songu přeje Zemanovi brzkou smrt! A nenávidí Jarka Nohavicu, který je zkrátka skvělý a na rozdíl od něho má svou velkou obec podporovatelů. Jacísi bezvýznamní umělci, jejichž jménna jsem fakt nezaznamenal a nic pro mě neznamenají a hlavně neznamenají nic pro tento národ odmítli, aby v Sasku na knižníveletrhu vystoupil Karel Gott, protože je to stará struktura. Němci ostře protestovali. Kdo je proboha ztělesněním české kultury více než Karel Gott? No je to zpěvák, který byl významnější než všichni prezidenti, které zažil, blbečkové.
A teď chce Miloš Zeman vyznamenat  Michala Davida na Pražském Hradě. A koho proboha jiného? Nikdo z těch dnešních lemounů nezaplní Arénu…Po bezmála třiceti letech.

Fakt nevím, zda zrovna tohle jsme chtěli. Určitě ne…

Když Lucie Bílá, zřejmě nejskvělejší zpěvačka posledních 25 let měla zpívat na koncertě ke 100.  výročí republiky, pravdoláskařští fanatici hvízdali, i když to byla píseň na počest Jana Palacha.

Tak už to prostě je…

Před rokem 1989 jsme oceňovali 99% umělců, byli prostě naši, měli jsme je rádi a většina z nás jim přála, aby se vzdorovali.

Dnes na rozdíl od doby před rokem 1989, už bychom za málokoho z nich bojovali.

Na rovinu přiznávám a stále to budu opakovat, že jsem nechtěl ten zcela nový režim po roce 1989. Třikrát jsem měl vystoupit  z balkonu Melantrichu před zaplněným Václavským náměstím, ale nevystoupil. Nedělal jsem si prostě iluze o tom, co přijde. Kapitalismus či liberální demokracie prostě není procházka růžovým sadem…

Držím palce zpěvákům, kteří po třicet let či 45 udržují radost v té zemi…

Jsou součástí našeho života. Ti současní nejsou schopni je nahradit…

Pane prezidente, je správné, že chcete ocenit Michala Davida u příležitosti 100. výročí vzniku Československa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…