Oldřich Rambousek: Pane principále Hrušínský a umělecká žumpo, nestydíte se už?

12.03.2020 21:09

Není vám hanba si otevřeně říkat o peníze, když to vše okolo nás doléhá na všechny stejně?

Oldřich Rambousek: Pane principále Hrušínský a umělecká žumpo, nestydíte se už?
Foto: Repro ČT
Popisek: Ředitel Divadla Na Jezerce, Jan Hrušínský

V tom našem zaprděném státě už kecá do politiky snad každý. Nejvíce se projevují takzvaní umělci, co o sobě vyhlašují, že jsou elitou národa. Oni ti umělci však opomíjí fakt, že doba národního obrození už dávno byla, a jestli chtějí dosáhnout věhlasu, jako třeba Havlíček Borovský, Palacký, Božena Němcová a další, tak by si také měli vzpomenout, že tito lidé nastavovali svůj vlastní krk a chcípali hlady. Navíc ty bývalé elity šly s národem a prostými lidmi, kdežto takový Hrušínský a spol. kopou jen za sebe a zajímá je jen jejich vlastní profit. Jste ubožáci, dámy a páni umělci. Vy, což jdete názorově za Janem Hrušínským, tak nejste elity. Jste hodni pohrdání a odplivnutí si před vámi. Nejste ani hodni stát v trusu mého koně.

Totéž však platí i o členech poslanecké sněmovny, protože ti si klidně zruší schůzi sněmovny kvůli koronaviru, ale plat si ponechávají. Jsem tuze zvědav, jestli by si to mohli dovolit dělníci ve fabrikách, ale tuším že ne, protože ti jsou pro naše mocné jen otroci a nástroj pro tvorbu kapitálu, který většinově končí opět v kapsách mocných. Což takhle zachovat se alespoň jednou čistě demokraticky a rovnoprávně. Na plný plat by měli mít nárok všichni, kdož koronavirem onemocní, nebo jsou nuceně v karanténě. A věřte, páni poslanci, oni mají ti lidé díru do prdele úplně stejnou jako vy a pochybuji, že by měl někdo zájem nechat se koronavirem infikovat schválně. Tedy alespoň v této nepříjemné době buďte rovní a čestní a nepovyšujte se nad prostý lid.

Je mi však divné jedno. Vláda zakazuje kdeco a přitom se nijak neřeší přesuny dvacetitisícového vojenského kontingentu americké armády do blízkosti ruských hranic, do oblasti dotyku. Proč se o tomto mlčí? Americká vojska ve stínu koronaviru? Přípravy na válku? Kdo odpoví?

Nechci to dál moc rozebírat, ale vím jistě, že média šíří mnoho falešných tónů a někdy raději žádné! Vím i to, že takzvané elity se nyní chovají tak, že by jim člověk musel dát přes držku. Nechtějte tedy, prosím, nasrat ty obyčejné lidi, které zneužíváte a po jejichž zádech šlapete, neb to jsou právě oni, kdo vám svou prací vydřel váš blahobyt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla