Radek Sárközi: Strategie očkování zařadila do prioritní skupiny pouze učitele ZŠ

30.12.2020 11:33

Ministerstvo zdravotnictví do Strategie očkování proti COVID-19 v České republice zařadilo výhradně učitele ZŠ.

Radek Sárközi: Strategie očkování zařadila do prioritní skupiny pouze učitele ZŠ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek Sárközi, prezident spolku Pedagogická komora

Pedagogická komora, z. s., opakovaně navrhovala, aby mezi skupiny, které budou moci využít přednostně očkování proti koronaviru, byly zařazeni především učitelé MŠ i speciálních škol, protože nejsou ve své práci nijak chráněni. Přednostní možnost očkování by se měla týkat rovněž dalších pedagogických pracovníků (vychovatelky školních družin, asistenti pedagoga...), a to nejen ve školách, ale například i v dětských domovech. Mezi prioritní skupiny by měly patřit i kuchařky ve školních jídelnách a ostatní nepedagogičtí pracovníci ve školách i dalších školských zařízeních.

"Myslím si, že bezplatné nepovinné očkovování proti koronaviru by mělo být přednostně nabídnuto všem pedagogickým i nepedagogickým pracovníkům škol i dalších školských zařízení, a to včetně dětských domovů," říká Radek Sárközi, prezident Pedagogické komory, "každý pracovník by měl mít možnost rozhodnout se, zda ho využije, nebo nikoliv.

Výsledky rychlé ankety ve facebookové skupině Pedagogické komory:

Otázka: Jaký je váš názor na preventivní očkování učitelů proti koronaviru?
- "Učitelé by měli mít možnost nechat se přednostně bezplatně očkovat (hned po pracovnících IZS a seniorech), nemělo by to být ale povinné." - 85 % respondentů
- "Očkování učitelů by mělo probíhat stejně, jak tomu bude u všech ostatních obyvatel." - 13 % respondentů
- "Všichni učitelé by měli být povinně bezplatně očkováni." - 2 % respondentů

Mgr. Radek Sárközi
prezident spolku Pedagogická komora, z. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…