Janeček (O.K.strana): Trnitá cesta ODS...

02.03.2014 13:30

Stačí se ohlédnout trochu zpátky. V roce 2009 stál v čele ODS Mirek Topolánek. Usilovně se snažil být silným lídrem, jako byl kdysi Václav Klaus, ale nedařilo se mu to. A tak za jeho podpory vznikla TOP 09, pro kterou si jeho kamarád Miroslav Kalousek ukradl část lidovců a před sebe nastrčil blábolícího a usínajícího Karla Schwarzenberga.

Janeček (O.K.strana): Trnitá cesta ODS...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Už tehdy se mluvilo o tom, že byla uzavřena nepsaná dohoda o likvidaci ODS a předání vedoucí role na pravici do rukou Kalouskovy party v TOP 09. Zapojení havlistů, navázaných na stárnoucího knížete, dávalo více než tušit, že o pravici tu půjde jen na oko a pro voliče.

Vytlačování ODS z pozice, kterou si dvacet let úspěšně budovala, pak začalo nejprve na regionální úrovni. Pokusným regionem, kde byl tento pravdoláskařský projekt pilotně spuštěn, byla Praha. To bylo logické jednak proto, že zde byla ODS mimořádně silná, Topolánek tu měl řadu významných oponentů a navíc jedině takto důležitý region mohl ukázat, jestli stejný postup půjde později uplatnit i celostátně.

A pilotní projekt převratu uspěl. Nejprve po volbách v roce 2010 začala vládnout koalice ODS a ČSSD. Pak se koalice změnila na ODS a TOP 09. Další krok už všichni známe – Praze vládne TOP 09 a v čele města stojí primátor z Olomouce.

Souběžně přitom probíhala destrukce ODS na celostátní úrovni. Na jedné straně se přidává ke zdánlivě pravicovým úsporným reformám (které jsou ale v podání Kalouska jen prázdnými škrty bez reformních myšlenek), na straně druhé sahá po levicovém zvyšování daní.

Po celou tu dobu přitom ODS vnitřně likviduje sama sebe. Hrou na čisté a špinavé rozděluje členskou základnu, vyhání členy, ruší celé oblasti, které si troufají vyslovit kritické názory. V závětří a ukrytý pod líbivým pláštíkem boje proti korupci se činí i tehdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Ač dřív, ještě za Topolánka, usadil do funkcí ve vedení justice lidi, o kterých se později mluví jako o justičních mafiánech či zametačích kauz, najednou vytváří prostor pro kriminalizaci špiček ODS.

Byl to právě Pospíšil, který v zásadě umožnil stíhání vrcholných představitelů strany včetně premiéra. Byl to on, kdo vyšlapal cestičku lidem, jako jsou Ivo Ištván, Robert Šlachta či Lenka Bradáčová. Cestičku, která je v doprovodu zakuklených policajtů přivedla až na Úřad vlády ČR a udělala z nich za peníze daňových poplatníků mediální hvězdy. O tom, že spektakulární zásahy stovek policistů, předvádění politiků v železech a jejich zavírání do vazby, nemělo jiný smysl, než sebeprezentaci ambiciózních žalobců a policejních velitelů, už snad nepochybuje vůbec nikdo.

Když udělal vše pro to, aby ODS zašlapal dostatečně hluboko, prásknul za sebou Pospíšil dveřmi a přešel otevřeně ke Kalouskovi. Jako záminku si vzal, že na březnovém kongresu nebyl zvolen místopředsedou. Na rozdíl od mnoha poctivých členů ODS ale Pospíšila nikdo nenutil k odchodu, mohl dál prosazovat myšlenky ODS. On o to ale nestál. Stejně jako o to nestál nikdy dřív – vždy hrál jen sám za sebe, případně za své kamarády ze sekty Pravdy a Lásky.

Takže už je jasno. A jasno snad už má i většina z vás, kdo jste ještě zůstali členy ODS. Pokud vám tedy ještě záleží na existenci pravicové politiky, přestaňte hrát tuto hru. Říkejte své názory, stůjte si za nimi a nenechte se zavést na kraj propasti, kde opratě drží Kalousek s knížetem a Pospíšilem. Cílem těchto eurohujerů a pravdoláskařů je zničit nejen ODS, ale i skutečnou pravici jako takovou. Máte-li zájem o zachování pravicových myšlenek, věřte, že s TOP 09 a ODS k tomu cesta nevede…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…