Kubata (ODS): Ministr Bárta zatím nedoložil své nedělní výroky

14.01.2011 21:40

Předseda regionálního sdružení ODS v Ústeckém kraji Jan Kubata dnes vyzval ministra dopravy Víta Bártu, aby doložil své výroky z nedělních Otázek Václava Moravce. Ministr v pořadu hovořil o nelegální činnosti na regionálním Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v Chomutově související s vlivem některých členů ODS.

Kubata (ODS): Ministr Bárta zatím nedoložil své nedělní výroky

„Ministr Bárta v nedělních Otázkách Václava Moravce uvedl, že výsledky auditů regionálních Ředitelství silnic a dálnic odkryly nelegální činnost jejich manažerů, která konkrétně v Ústeckém kraji nějakým způsobem souvisí s ODS. To je vysoce závažné nařčení. Slíbil, že v tomto týdnu zveřejní důkazy a podá trestní oznámení. Žádné důkazy nezveřejnil a trestní oznámení hodlá podat na manažera ŘSD kvůli užívání auta," říká předseda regionálního sdružení ODS v Ústeckém kraji Jan Kubata. „Ministr Bárta musí svá závažná tvrzení rychle a hodnověrně doložit. Čím déle bude k celé věci mlčet, tím rychleji poroste podezření, že jde o veřejnou blamáž a snahu zakrýt problémy jeho resortu s dostavbou D8, která je pro ústecký region naprosto klíčovou dopravní tepnou.    

„Podle mého soudu by měl ministr Bárta rovněž objasnit, zda byl audit v chomutovské pobočce Ředitelství silnic a dálnic skutečně vyhlášen až v pondělí 10. ledna, tedy den poté, co o výsledcích auditu hovořil v diskusním pořadu České televize," dodává Jan Kubata.

K věci: 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ods.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…