ODS: Copak bývalá Rathova náměstkyně nevěděla, o čem hlasuje?

18.05.2012 21:18

Tiskové prohlášení ODS Střední Čechy k výrokům Z. Moravčíkové (ČSSD), pravděpodobné nástupkyně D. Ratha ve funkci hejtmana Středočeského kraje.

ODS: Copak bývalá Rathova náměstkyně nevěděla, o čem hlasuje?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

1. ODS Střední Čechy je zděšena některými výroky Z. Moravčíkové, kandidátky ČSSD na uvolněné místo hejtmana Středočeského kraje.

2. Prvotní veřejná prohlášení Z. Moravčíkové, že se při řešení krizové situace ve Středních Čechách musí nejprve seznámit se způsobem, jak se v kraji zadávaly veřejné zakázky, jsou z úst náměstkyně hejtmana šokující. Více než tři roky je členkou rady kraje, která o zadávání a vyhodnocení veřejných zakázek hlasuje. To znamená, že buď na radě hlasovala a ani neví, o čem hlasování bylo, nebo se snaží ze sebe setřást spoluodpovědnost za způsob, jakým bylo s veřejnými prostředky ve Středočeském kraji nakládáno.

3. Jako jeden z náměstků, a tedy i nejbližších spolupracovníků bývalého hejtmana D. Ratha, nemůže Z. Moravčíková veřejně prohlašovat, že zbaví krajský úřad lidí úzce spjatých s D. Ratha, aniž by tím nemyslela i sama sebe.

4. Neakceptovatelný je i další její výrok o tom, že rekonstrukce Rady Středočeského kraje „není na pořadu dne.“ Rada kraje, jako nejvyšší kolektivní orgán kraje, resp. její jednotliví členové nesou minimálně politickou odpovědnost za to, co se ve Středočeském kraji stalo. Žádný hejtman není samovládcem a potřebuje pro své návrhy souhlas Rady Kraje a koaličních zastupitelů, tedy v tomto případě zastupitelů ČSSD a KSČM. ODS Střední Čechy si nedovede představit, jaké jiné závažnější okolnosti by měly být důvodem pro širší rekonstrukci Rady kraje.

Za Středočeskou ODS

Ing. Petr Bendl, Ing. Ivan Fuksa, MUDr. Raduan Nwelati a Karel Šebek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…