Zimola (ČSSD): Doktor potvrdil morální marasmus a zoufalství ODS

02.05.2012 10:34

Politickou veletočí vpravdě nevídanou, zajistil pan poslanec Michal Doktor další existenci vlády premiéra Nečase.

Zimola (ČSSD): Doktor potvrdil morální marasmus a zoufalství ODS
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Vlády bez důvěry, která ztratila jakýkoli morální kredit řídit tuto zemi. Vlády, jejíž asociální kroky ožebračují obyvatele této země.

„Odvolávám, co jsem odvolal. Slibuji, co jsem slíbil,“ stejně jako směšný pohádkový král se poslanec Doktor znovu vrhl do lůna své mateřské strany. Popřel přitom sám sebe bez nejmenšího uzardění.

Nic na tom, že před nedávnem ODS a její poslanecký klub halasně opouštěl, protože vysněné místo v čele ministerstva průmyslu a obchodu obsadil premiér jeho stranickým rivalem z jihočeské ODS Martinem Kubou. To bylo křiku o kmotrech z Hluboké. To bylo povyku o změně politického stylu, potírání korupce a podobně.

Co se tak náhle stalo? Poslanec Doktor svou rodnou ODS přes všechny předcházející výhrady podpořil a umožnil jí dál vládnout. Můžeme se jen dohadovat proč? Či za jakých podmínek náhle změnil názor? Morální marasmus stran vládní koalice dosáhl vrcholu.

Věřím, že přes zoufalou snahu udržet se u moci za jakoukoli cenu, nemá tato vláda dlouhou životnost. Možná, že s vládou skončí v poslanecké sněmovně i Michal Doktor, jeden z klíčových představitelů hnutí Jihočeši 2012. Tato skupina v mnoha případech bývalých členů ODS ale tvrdí, že jsou konstruktivní pravicí odmítající kmotrovské praktiky svých bývalých kolegů. Lze jim věřit? Pan poslanec Doktor důvěryhodnost Jihočechů 2012 významně zpochybnil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…