„Právo na korigované informace? Co to je?!“ Komentátor se zhrozil nad Fialovým výstupem

28.10.2022 19:43 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátor rozhodně nesouhlasí s výrokem premiéra Petra Fialy, že občané mají právo na „korigované“ informace. „Lidé mají naopak právo na státem, stranou a prorežimními svazáky a úderníky – různými elfy a jinými aktivistickými neziskovkáři – nekorigované a necenzurované informace,“ namítá a říká, že se jedná jen o skrytou cenzuru. Míní, že současná „kampaň“ proti Petru Pavlovi mu u jeho věrných neublíží. „Jako v jiných pravověrných až mytizovaných případech typu Havel, Albrightová, Schwarzenberg, moje rouška chrání tebe či vyvěšování ukrajinských vlajek se o Pavlovi nepochybuje,“ hodnotí.

„Právo na korigované informace? Co to je?!“ Komentátor se zhrozil nad Fialovým výstupem
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Petr Fiala prohlásil, že lidé mají právo na to, aby informace byly korigovány, protože svět prý čelí dezinformační kampani cizí velmoci. Ale zároveň chce chránit svobodu slova. Nejsem ústavní právník, ale o právu na korigování informací jsem ještě neslyšel. Co vy?

Také nejsem ústavní právník, ale „právo na korigování informací“ je pro mě pouze demagogickým eufemismem pro cenzuru. Typický prefabrikát eurosoudruha a ukrajinského viceprezidenta Petra Fialenka, který si svým vyjadřováním, vzhledem i chováním v zásadě nezadá s toho času komunistickými potentáty. Lidé mají naopak právo na státem, stranou a prorežimními svazáky a úderníky – různými elfy a jinými aktivistickými neziskovkáři – nekorigované a necenzurované informace. Lidé mají výsostné právo si sami na základě celého spektra informací vyhodnotit, kde je na základě jejich zkušeností, znalostí a logiky pravda.

Jenomže Petru Fialovi nejde o pravdu. Petr Fiala pouze slouží propagandě a manipulaci, která je v současném takzvaně liberálně-demokratickém režimu po něm požadována navzdory pravdě a realitě. Proto jeho vláda zcela bezprecedentně vypíná a blokuje nežádoucí weby, proto takřka kriminalizuje nežádoucí názory nesouladící s těmi vládními a je zcela nepokrytě pro cenzuru a omezování svobody slova.

Přitom stačí si rozebrat prakticky jakýkoliv projev ať už Fialy, Rakušana, Válka, Černochové, Pekarové Adamové. To jsou co do demagogie, polopravd i lží takřka příklady dezinformačních kampaní.

Na českém internetu se šíří fotka, v níž je obyčejné máslo od Madety v supermarketu zavřeno v očipované, plastové krabici, která normálně slouží k tomu, aby výrobek nemohl nikdo pronést přes bezpečnostní rámy bez placení. Dle cenovky takové máslo stojí 70 korun. Troufnete si odhadnout, zda se jedná o ojedinělý případ, kdy se v nějakém regionu objevili máselní zloději, nebo bude takových opatření přibývat?

Neviděl jsem. Nevím, zda jde o realitu. Ale vzhledem k procesům, které globalisté rapidně eskalovali Hrou na covid a nyní proukrajinskou hysterií, je podobný obrázek časem velmi reálný u řady – ne-li většiny – dalších produktů. Postupná příprava na chudobu, nedostatek spotřebního zboží, potravin…

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…