„Prohnilá je politická sféra, nikoli dopravní podnik,“ myslí si Dočekal

27.06.2022 11:25 | Rozhovor

„Mám dojem, že opět zažívám to nejhorší z 90 let. Konspirační byty, kokain, roztahovačky, šifrované telefony,“ tak hodnotí aféru spojenou s pražským dopravním podnikem Jan Dočekal, místopředseda Svobodných a zastupitel městské části Praha 6. „Selhání jednotlivce bych možná i pochopil. Ale zde těch jednotlivců bylo tolik, že by v pohodě vytvořili fotbalové mužstvo,“ myslí si Dočekal, podle kterého politikům na pražském magistrátu šlo o klid v koalici a neřešili problém.

„Prohnilá je politická sféra, nikoli dopravní podnik,“ myslí si Dočekal
Foto: Archiv J. Dočekala
Popisek: Jan Dočekal, místopředseda Svobodných

Podle policie docházelo v Dopravním podniku Praha (DPP) k nebývale rozsáhlé trestné činnosti, kterou mnozí označují za učebnicový příklad mafiánských praktik a prorůstání organizovaného zločinu do politiky. Co si o této kauze myslíte?
 
Bohužel to tak vypadá. Mám dojem, že opět zažívám to nejhorší z 90 let. Konspirační byty, kokain, roztahovačky, šifrované telefony .... Všichni zúčastnění se tváří, že s tím nemají nic společného, ale namočení v tom jsou všichni ze současného i předchozího vedení radnice. Ať se Piráti, nebo Praha Sobě kroutí jakkoliv, tak odpovědnosti, minimálně politické, se nezbaví. Přispělo k tomu i hnutí ANO svévolným odstraněním vedení DPP v čele s ředitelem Ďurišem, které mělo nejlepší ekonomické výsledky v historii a podnik uklidnilo a stabilizovalo. Dosadili si tam svého nominanta, pana Gillara, který o podniku nevěděl nic a můžeme se jen domýšlet, co bylo hlavním cílem, když JUDr. Hlína, který toto zařizoval, nyní obhajuje jednoho z obviněných v této současné kauze (Maroš Jančovič). 
 
 
Šlo podle vás pouze o osobní selhání několika jednotlivců, nebo jde o systémový problém?
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…