„Smažky, nemakačenka.“ Foldyna jde vládnout Děčínu. S ANO. Už začal, a je zle

12.10.2022 4:45 | Rozhovor

Sázka na Foldynu vyšla. Poslanec Jaroslav Foldyna ve svém rodném Děčíně dovedl SPD k volebnímu úspěchu, který vynesl hnutí do vedení radnice. Foldyna se stane náměstkem primátora pro vyloučené lokality. Bude mu tak svěřeno citlivé téma, které po celou politickou kariéru patří do jeho repertoáru. Foldyna pro ParlamentníListy.cz vysvětlil, na co se chce na radnici zaměřit a jaké řešení podle něho spočívá v otázce vyloučených lokalit a tzv. nepřizpůsobivých.

„Smažky, nemakačenka.“ Foldyna jde vládnout Děčínu. S ANO. Už začal, a je zle
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Hnutí ANO, které v severočeském Děčíně drtivě vyhrálo komunální volby se ziskem 33,93 %, bude vládnout s „druhým na pásce“, hnutím SPD, jehož lídr Jaroslav Foldyna ve svém rodném městě vybojoval 15,2 %.
 
Primátorem bezmála padesátitisícového Děčína zůstane Jiří Anděl z hnutí ANO. Dlouholetý poslanec Jaroslav Foldyna (SPD) se stane náměstkem primátora pro vyloučené lokality. Koalice ANO a SPD bude mít pohodlnou většinu 16 zastupitelů v 27členném zastupitelstvu.
 
Pro SPD jde nepochybně o historický úspěch. Podíl na vládě v Děčíně s jeho téměř 50 tisíci obyvateli se může pro hnutí Tomia Okamury stát symbolem úspěchu v letošních komunálních volbách, kde zaznamenalo ze všech stran nejvýraznější navýšení počtu místních zastupitelů v celé republice. Děčín se stane největším městem v republice, na jehož řízení se SPD po volbách bude podílet.
 
„Nepochybně je to obrovský úspěch. Děčín je jediné statutární město, kde budeme ve vedení. SPD mělo dosud v Děčíně jediný mandát, teď jich po volbách máme pět. V průběhu přípravy voleb jsem na kandidátku přivedl celou řadu schopných lidí a kolegů, kteří se mnou v minulosti kandidovali za ČSSD. Kvalitní kandidáti, bývalí manažeři, podnikatelé, policisté. Úspěch je to nepochybný. SPD je obecně na vzestupném trendu a my jsme to v Děčíně umocnili osobními postoji a příběhy,“ popisuje pro ParlamentníListy.cz Jaroslav Foldyna.
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…