„Vystrčil nás ohrožuje. Hoďte na toho blázna síť,“ zuří Štěpánek. Výrok o Ukrajině

09.06.2024 0:01 | Rozhovor

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „EU se přeměnila na softtotalitní moloch, který deficit demokracie nahrazuje zvýšenou byrokracií,“ říká první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. Nešetřil ani ČT, kvůli předvolební superdebatě poslal stížnost a připomněl RTVS na Slovensku. Dostal se i k vládě. Zmínil „politickou idiocii“ a rozebral, jak je to například s plynem. „Neuvěřitelná šaškárna,“ řekl ke státnímu vyznamenání pro generálního tajemníka NATO. Slova uznání naopak padla na adresu slovenského premiéra Fica.

„Vystrčil nás ohrožuje. Hoďte na toho blázna síť,“ zuří Štěpánek. Výrok o Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek.

„Superdebata? Ne, superprasárna ČT!“ napsal jste na svůj facebookový profil. Co vás tak rozčílilo?

Napsal jsem ostrou reakci nejen na Facebook, ale poslal jsem také stížnosti Radě pro rozhlasové a televizní vysílání a Radě České televize. V tomto znění:

Dne 6. 6. 2024 odvysílala Česká televize předvolební Superdebatu. Uspořádat v předvečer voleb debatu ve složení, kdy za jeden z kandidujících subjektů, koalici SPOLU, hovoří hned tři lidi, je dramaturgický i politický zločin. Česká televize opět prokázala, že je šestým členem vládní pětikoalice. To vše v době, kdy Fialova vláda navrhuje zvýšení televizních poplatků. Nelze se pak vyhnout podezření, že se jedná o obyčejnou korupci ve stylu ‚vládo, my, Česká televize, ti dáme ke tvé propagandě k dispozici svoji obrazovku a ty nám za to přihraješ více peněz‘. Každopádně se jedná o evidentní porušení zákonů o vysílání a o České televizi, které veřejnoprávní televizi explicitně předepisují objektivitu, vyváženost a všestrannost.

Celkově, jak hodnotit úlohu médií v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu?

Pokud se omezím na televize, tak zdaleka nejlepší a nejobsáhlejší předvolební servis poskytla divákům Prima a zdaleka nejhorší byla tradičně Česká televize. Ten její finální exces přímo volá po podobné akci, jaká běží právě na Slovensku okolo RTVS. U tiskovin je to tak, že co si zaplatíte, to tam máte.

Samostatnou kapitolou jsou sociální sítě a na prvním místě Facebook. Ten se přeměnil na zločineckou organizaci, která destruuje demokratičnost a svobodu voleb. Proč? Protože podstatná část politického provozu a politické soutěže dnes probíhá na sociálních sítích a Facebook zločinným způsobem omezuje dosah vybraných nepohodlných politiků a politických stran. Je to forma novodobé cenzury. Pište si, co chcete, my to k širšímu okruhu lidí stejně nepustíme. Kdeže jsou nějaké rovné podmínky, stejné pro všechny.

Státní orgány, jež jsou pod správou vládních stran, namísto aby zasáhly, neboť je to v rozporu s naším ústavním pořádkem, zaručujícím svobodu projevu, tuhle praxi nejen tolerují, ale přímo podporují, neb jim politicky vyhovuje.

Co vše by se mělo v Evropské unii změnit?

Všechno. V současnosti se nacházíme v úplně jiné Evropské unii, než do které jsme v roce 2004 vstoupili. EU se přeměnila na softtotalitní moloch, který deficit demokracie nahrazuje zvýšenou byrokracií. Krásná myšlenka bezbariérové ekonomické spolupráce byla nahrazena úpornou snahou o federalizaci a politické, právní a měnové zglajchšaltování pod taktovkou nikým nevolených bruselských struktur a nejrůznějších nadnárodních korporací.

Domníváte se, že jsou tyto volby i referendem o naší vládě? A pokud ano, tak v jakém směru?

Měly by být, ale vzhledem k tradiční nízké volební účasti nebudou. Naprostá většina problémů, se kterými se lidé v současnosti potýkají a vláda vykřikuje, jak je řeší, by neexistovala, kdyby je právě Fialova vláda sama z politických a ideologických důvodů nezpůsobila. Dám jeden příklad za všechny. Plyn. My i Rakušané nakupujeme ruský plyn. Rakušané napřímo z Ruska, my přes nejrůznější překupníky, Čínu, Indii, USA a kdovíkoho ještě. Jenže my několikanásobně dráž. Proč? Protože vláda z ideologických důvodů vyhlásila, že ruský plyn je fuj, protože Rusko je fuj a Putin je fuj. Kdo tuhle politickou idiocii platí? My občané a naše firmy. Úplně všechno se kvůli téhle vládní politice prodražuje. Ale lokaj Fiala si jede pro Bidenovu pochvalu do Bílého domu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Uf,,,,,,!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekámoš , 09.06.2024 13:17:53
"Superprasárna", to je ten nejvýstižnější výraz pro předvolební debatu na ČT !!!

|  8 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…