Důchodce ze skály nehážeme. A Prymula... Primář Koskuba přímo z první linie

08.04.2020 6:41 | Zprávy

ROZHOVOR Světová zdravotnická organizace, která opakovaně kritizovala používání roušek běžnou populací, pro primáře Interního oddělení Nemocnice Na Bulovce Jiřího Koskubu či jeho pacienty nikdy nic neudělala a eventuální bláboly jejích představitelů tak jdou mimo jeho pozornost. Pěšák českého zdravotnictví, jak sám sebe nazývá, míní, že o naší zemi a životu v ní si máme rozhodovat jedině my tady. Bývalý poslanec se obává, že jak doma, tak v Bruselu bude pandemie po jejím skončení využito spíš k utahování opasků. Pochopitelně hlavně nám, prostáčkům. A naopak k zesílení vlivu a moci hlav „pomazaných“.

Důchodce ze skály nehážeme. A Prymula... Primář Koskuba přímo z první linie
Foto: Hans Štembera
Popisek: MUDr. Jiří Koskuba, primář Interního oddělení Nemocnice Na Bulovce

Nepřehnala to vláda Andreje Babiše s restriktivními opatřeními v boji proti koronaviru, jimiž tak výrazně utlumila život v Česku? Jak si podle vás vede naše politická reprezentace v této zcela mimořádné situaci?

Často jsem dříve nejen pro ParlamentníListy.cz používal, že jsem jen prostý pěšák Sněmovny. Nyní zase českého zdravotnictví. Je-li mimořádná situace, musí každý obyčejný voják poslouchat. A nejen on. Jak je vidět, Češi to stále umí. Dokonce nám zde v nemocnici mnozí neskutečně a přitom bez slávy pomáhají. České firmy, Vietnamci, Kurdové... Všem mnohokrát děkuji! Za sebe, za náš personál, za pacienty.

Jiní zase musí velet. Můžeme nesouhlasit, můžeme protestovat. Ale to je tak to jediné, co s tím můžeme udělat – jak pravil klasik. Těm co toho času velí, vůbec nezávidím. Jednoduché to rozhodně nemají. Objektivní vysvědčení jim bezpochyby hlavně vystaví fakt, jak vše dopadne. A přestože jako volič rozhodně nepatřím k současným vládním fanouškům, nejen oproti světu musím konstatovat: „U nás zatím dobrý“. A o to snad jde, že?

Jistě, lze najít mnohé, co jde kritizovat. Ale na to je čas po válce. Jistě se „den poté“ najde spousta nejen frajtrů, co budou za generály. Nechme to na nich. Stejně jako jiní rozhodnou, komu, ať už za zřejmé či údajné chyby nebo omyly, obrazně padne hlava. Já mám nyní úplně jiné starosti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jiří Hroník

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…