Dvouletý ze Soukromníků: Přísná opatření zapadají do Babišova vidění světa, celou dobu vládne jen pomocí regulací

26.03.2021 8:50 | Zprávy

ROZHOVOR Nejen vláda Andreje Babiše, ale drtivá většina poslanců dnes ztratila důvěru veřejnosti, a proto občané nedůvěřují vládním opatřením. Myslí si to alespoň místopředseda Strany soukromníků Michal Dvouletý, podle kterého přísná protiepidemická opatření zapadají do vidění světa Andreje Babiše a jeho vlády, která se celou dobu snaží pouze vše regulovat, omezovat a nařizovat. „Není možné se smířit s tím, že poté, co jsme přišli o rok života, obětujeme ještě dalších několik let a i nadále budeme žít v izolaci, bez školy, sportu, kultury, bez normálních sociálních kontaktů, ale i zábavy, kterou každý ke svému životu potřebujeme,“ říká zlínský krajský zastupitel Michal Dvouletý.

Dvouletý ze Soukromníků: Přísná opatření zapadají do Babišova vidění světa, celou dobu vládne jen pomocí regulací
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Michal Dvouletý

Poslanecká sněmovna bude dnes jednat o dalším prodloužení nouzového stavu. Vláda se bude moci podle nejnovějších vyjádření opět spolehnout na hlasy komunistů. Co na to říkáte? 
 
V boji s pandemií selhala nejen vláda, ale v tomto kontextu vlastně celá Poslanecká sněmovna. Jsou to totiž v konečném důsledku poslanci, kteří tamhle hlasují pro prodloužení nouzového stavu, tamhle schvalují pandemický zákon, který je vlastně jen jinou formou toho samého. A bohužel selhala také většina opozičních poslanců. Kdyby opozice chtěla svou kritiku skutečně proměnit v činy, tak už dávno vyvolá hlasování o nedůvěře vládě nebo ještě lépe o rozpuštění Poslanecké sněmovny. Přihlížet tomuto chaosu a bezradnosti ještě dalšího půl roku bude skutečně jen pro silné povahy. 
 
 
Co je podle vás na nouzovém stavu tak špatného? Vždyť máme stále přeplněné nemocnice a denně přibývá stále několik tisíc nově nakažených pacientů… 
 
Česká republika trhá rekordy v době, po kterou platí nouzový stav i po kterou je dětem odepřeno chodit do školy. Přestože už řadu měsíců máme hodně přísný lockdown, na šíření epidemie to nemá zásadní vliv. Jeden příklad za všechny. Jestliže v okrese Uherské Hradiště byl v únoru průměrný denní nárůst pozitivních případů cca 50 osob, v březnu stoupl na přibližně dvojnásobek, a to i přesto, že vláda od 1. března zavedla uzávěru okresů. Nejen já, ale také řada odborníků je přesvědčena o tom, že plošná opatření nefungují a že je třeba se zaměřit na ochranu rizikových skupin obyvatel a ostatní nechat pracovat, žít a dýchat. Neschopný premiér si už sestavil několik poradních skupin, ale jednoduchá a přímočará doporučení, která formuluje např. prof. Beran nebo doc. Ševčík, ustavičně ignoruje. Všichni víme, že Andrej Babiš a jeho vláda nikdy neměla, a proto ani teď nemá, důvěru v občany naší země. Celou dobu se snaží pouze vše regulovat, omezovat, nařizovat, a proto ji přísná protiepidemická opatření vlastně zapadají do vidění světa. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Karel Výborný

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…