Hučín: Bandera mě inspiroval. Bojím se, že se Rusům začne dařit. Nebezpečí pro Koudelku

01.06.2022 8:45 | Rozhovor

Ruský prezident Vladimir Putin, ukrajinský nacionalista Stepan Bandera, český prezident Miloš Zeman a samozřejmě bývalý premiér Andrej Babiš. Ti všichni jsou zmíněni v rozhovoru s bývalým důstojníkem Bezpečnostní informační služby (BIS) a před tím protikomunistickým bojovníkem Vladimírem Hučínem. Sešli jsme se v jeho kanceláři v Přerově. Komunisté ho vinili i z atentátu na Deana Reeda, amerického levicového zpěváka, co prožil zbytek života ve východním bloku. Hučín byl v posametové demokracii obviněn ze sedmi trestných činů a posléze byl všech obvinění po právu zproštěn. „Mluvíme o velmi závažných věcech. Kdybych měl zabít slípku, tak s tím mám problém. S nimi ale problém nemám,“ řekl. Mluví jasně o komunistech!

Hučín: Bandera mě inspiroval. Bojím se, že se Rusům začne dařit. Nebezpečí pro Koudelku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Disident, bývalý důstojník BIS a podnikatel Vladimír Hučín

Putinova Ruská federace masivně napadla Zelenského Ukrajinu. Jak vnímáte to, co se děje ve světě po 24. únoru 2022?

Podívejte se, Putin byl elitním důstojníkem, žádným pěšákem. Má kolem sebe i další lidi, jejichž motivace vrátit Rusko alespoň částečně do podoby SSSR, je veliká. To je žene vpřed. Vedení těchto lidí z KGB je velmi motivované. Třeba Ramzan Kadyrov a jemu podobní, to jsou fanatici. Navíc mají na své straně i veřejné mínění. Ten národ prostě chce, aby se stalo Rusko hegemonem.

Kolem nich se také budují obranné systémy a třeba Finsko, které se stane členem NATO, má kvalitní ostřelovací pušky a další vojenskou techniku. Takže i obavy hrají svou roli.

Zpočátku ale převažovaly prognózy, že půjde o rychlou válku...

Zatím se používají zbraně ze sedmdesátých a osmdesátých let. Sem tam je vidět něco lepšího, ale to nestačí. Uvidíte, že to jen tak neskončí. Je to obrovský problém. Bohužel, jak to sleduji, obávám se, že se Rusům začne dařit. Osobně mám o Ukrajinu strach.

Ostatně, už se několikrát psalo, že mě v životě inspirovala i osobnost Stepana Bandery. Počátkem sedmdesátých let jsem se dostal ke knize Ve znamení trojzubce. Bylo to sice psané jako Třicet případů majora Zemana, ale když člověk obrátil minusy v plusy a naopak, tak to bylo přínosné. Bandera mě velmi oslovil. Tam někde začala má protikomunistická činnost.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…