Jaká válka? Premiér se nám cachtal v moři. To znamená jediné. Petr Štěpánek vládu nešetřil

02.09.2022 7:25 | Rozhovor

„Pokud zemi nečeká nic dobrého, protože v čele její vlády stojí mluvka, který plácá nesmysly, měli by s tím lidé něco setsakra rychle udělat,“ burcuje veřejnost Petr Štěpánek, první místopředseda Trikolory, který kroutí hlavou také nad „otočkou“ vlády ve věci zastropování cen energií. „Slyším plky o celoevropském řešení, přičemž německý kancléř nechce o nějakém zastropování ani slyšet, a namísto toho nás přijel přesvědčovat, že se v EU musíme vzdát práva veta, rozuměj posledních zbytků suverenity,“ říká Štěpánek. Podle jeho slov jsou nelogická slova ministra průmyslu Jozefa Síkely o tom, že energetický trh selhal. „Buď, že trh zcela selhal, protože ho zničili idiotští politici svojí zelenou politikou a idiotskou ekonomickou válkou s Ruskem, kdy jsme vyhlásili ekonomické sankce zemi, na které jsme ekonomicky závislí, nebo, že trh naopak vůbec neselhal, ale pouze reaguje na idiotskou zelenou politiku eurounijních politiků a jejich idiotskou ekonomickou válkou s Ruskem, kdy jsme vyhlásili ekonomické sankce zemi, na které jsme ekonomicky závislí,“ říká Štěpánek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz

Jaká válka? Premiér se nám cachtal v moři. To znamená jediné. Petr Štěpánek vládu nešetřil
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Vláda Petra Fialy často mluví o tom, že jsme ve válce proti Putinovi a musíme zabránit jeho rozpínavosti, ale také snaze vydírat Evropu díky dodávkám ropy a plynu. Jsme podle vás skutečně ve válce?

Jako odpověď nabízím malou chvilku logiky. Pokud jsme ve válce, předseda vlády nejezdí na dovču k moři. Pokud předseda vlády na dovču k moři kliďánko jezdí, určitě ve válce nejsme. Pokud přesto předseda vlády tvrdí, že jsme ve válce, ač se zároveň cachtá v moři, plyne z toho, že kecá. Pokud premiér kecá, je to obyčejný mluvka, a ne člověk na svém místě. Pokud funkci předsedy vlády zastává člověk, jenž není na svém místě, nemůže to zemi přinést nic dobrého. Pokud zemi nečeká nic dobrého, protože v čele její vlády stojí mluvka, který plácá nesmysly, měli by s tím lidé něco setsakra rychle udělat. Dřív než bude pozdě. Nejlépe z předsedy vlády hodně rychle udělat bývalého předsedu vlády.

Jak se zdá, vláda mění názor a začíná podnikat kroky, které mají vést ke zastropování cen energií na celoevropské úrovni. Je to podle vás krok správným směrem?

Nic takového nevidím ani neslyším. Vidím a slyším pouze prázdné fráze. Slyším plky o celoevropském řešení, přičemž německý kancléř nechce o nějakém zastropování ani slyšet, a namísto toho nás přijel přesvědčovat, že se v EU musíme vzdát práva veta, rozuměj posledních zbytků suverenity. Slyším další a další pohádky několik měsíců poté, co vláda měla něco udělat, ať už by to cokoli. Vidím bezradnou partičku amatérů, kterou menšina našich spoluobčanů v důsledku nedokonalosti našeho volebního systému posadila do vládních křesel.

Ceny energii mezi tím vyvolávají další zděšení nejen u domácností, ale také firem. Nehrozí, že už jsme se dostali za pomyslný bod zlomu a už není cesty, jak zabránit velkým ekonomickým dopadům?

Za tím zlomem už dávno jsme. Situace okolo cen energií se dá okomentovat dvojím způsobem. Buď, že trh zcela selhal, protože ho zničili idiotští politici svojí zelenou politikou a idiotskou ekonomickou válkou s Ruskem, kdy jsme vyhlásili ekonomické sankce zemi, na které jsme ekonomicky závislí, nebo, že trh naopak vůbec neselhal, ale pouze reaguje na idiotskou zelenou politiku eurounijních politiků a jejich idiotskou ekonomickou válkou s Ruskem, kdy jsme vyhlásili ekonomické sankce zemi, na které jsme ekonomicky závislí. Ale ať to čteme tak nebo tak, zepředu dozadu nebo naopak, vyjde to nastejno. Pěšky jako za vozem. Suma sumárum, dovolili jsme, že nám tu vládnou regulérní idioti, kteří panáčkují před šílenou Gretou, a z historie si pamatují pouze posledních šest měsíců.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…