Je to hanebnost. Západ zajímáme jen jako odbytiště pro zboží a jako dodavatelé levné pracovní síly. Mezi migranty jsou často kriminální živly a násilníci. Poslanec od Okamury hovoří

18.05.2019 13:02

ROZHOVOR „V současné době by již mělo být všem jasné, že před sebou máme samotný střet civilizací, s neustále se stupňujícími konflikty mezi židovsko-křesťanskou západní kulturou a hnutím za islámské obrození, které dnes zachvátilo celý muslimský svět. Mělo by pro nás být varující, že islám je jedinou civilizací, které se kdy podařilo zpochybnit přežití západní civilizace, přičemž to už v historii dokázal nejméně dvakrát. V tuto chvíli čelíme třetímu pokusu o ovládnutí evropského prostoru a na našich vládnoucích elitách záleží, zda bude opět neúspěšný, nebo zda naše civilizace zanikne!“ říká poslanec SPD Jan Hrnčíř, který kandiduje do Evropského parlamentu za SPD z 2. místa na kandidátce.

Je to hanebnost. Západ zajímáme jen jako odbytiště pro zboží a jako dodavatelé levné pracovní síly. Mezi migranty jsou často kriminální živly a násilníci. Poslanec od Okamury hovoří
Foto: Archiv J. Hrnčíř
Popisek: Poslanec SPD Jan Hrnčíř

Čím chcete přesvědčit vaše voliče, aby přišli k volbám do Evropského parlamentu 24. a 25. května?
 
Současná Evropská unie je nereformovatelná a musí skončit. Prosazujeme co nejužší spolupráci suverénních států na základě volného pohybu občanů evropských států, zboží, služeb a peněz. Tedy návrat k Evropskému hospodářskému společenství. Hájíme nezpochybnitelné právo občanů na referendum o vystoupení z Evropské unie.
 
Migrace je podle předsedy maďarské vlády Viktora Orbána v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu hlavní prioritou pro všechny evropské země. Západoevropané podle Orbána chtějí „nechat přijít velké množství migrantů“. „My jsme přesvědčeni, že to není cena, kterou stojí za to zaplatit za evropskou jednotu,“ poznamenal. Středoevropané „nechtějí smíšené obyvatelstvo“, protože pro to nejsou dobré příklady, dodal podle MTI premiér. Co si o tom myslíte vy?
 
Evropské tajné služby potvrzují, že mezi migranty jsou často kriminální živly a násilníci. I podle evropského komisaře pro bezpečnost Juliana Kinga se EU musí připravit na návrat bojovníků Islámského státu. Vlivem porážek Islámského státu se nejdříve balkánské země a nyní i Evropa začínají potýkat s novým úkazem. Začínají se totiž vracet zpátky do Evropy mladí islamisté, kteří odjeli bojovat ve „svaté“ válce do Sýrie a Iráku, patřičně nabuzení proti všemu neislámskému. Bezpečnost našich občanů je pro nás prioritou, proto prosazujeme nulovou toleranci ilegální migrace.
 

Anketa

Půjdete k volbám do Evropského parlamentu? (anketa od 16.5.2019)

89%
hlasovalo: 10874 lidí
 
Je podle vás islamizace opravdu takovou hrozbou? Opravdu hrozí zánik Evropy?
 
Čtrnáct století dějin nám říká, že vztahy mezi islámem a křesťanstvím byly po celou tuto dobu plné konfliktů. Rozšíření islámu v sedmém století provázela mohutná migrace Arabů v tehdy nevídaném měřítku a s nevídanou rychlostí do zemí Byzantské říše. Tento islámský rozmach zajistil muslimům nadvládu v severní Africe, na Pyrenejském poloostrově, na Blízkém východě a v oblasti Perského zálivu. Poté se na scéně objevili osmanští Turci, kteří si nejdříve podrobili Byzantskou říši a poté dobyli i většinu Balkánu a severní Afriky. V polovině patnáctého století se zmocnili Cařihradu a posléze stanuli před Vídní. Téměř celé jedno tisíciletí se Evropa nacházela pod stálou islámskou hrozbou.
 
Současný muslimský populační růst má bezprostředně za následek značný počet nezaměstnaných mladých lidí naplněných nespokojeností. Z nich se pak rekrutují přívrženci islámského fundamentalismu. U muslimů také vyvolávají velký odpor západní snahy o unifikaci společnosti, udržení si hospodářské i vojenské nadřazenosti, stejně jako intervence v konfliktech muslimského světa. Nejen z těchto důvodů dochází v posledních letech k silnému poklesu tolerance jak v křesťanských, tak především v muslimských společnostech. Z muslimského pohledu je sekularismus, který vládne v evropském prostoru, bezbožnost, a tudíž mnohem větším zlem než křesťanství. Pohlíží tak na Západ jako na arogantní, materialistickou a úpadkovou civilizaci.
 
V současné době by již mělo být všem jasné, že před sebou máme samotný střet civilizací, s neustále se stupňujícími konflikty mezi židovsko-křesťanskou západní kulturou a hnutím za islámské obrození, které dnes zachvátilo celý muslimský svět. Mělo by pro nás být varující, že islám je jedinou civilizací, které se kdy podařilo zpochybnit přežití západní civilizace, přičemž to už v historii dokázal nejméně dvakrát. V tuto chvíli čelíme třetímu pokusu o ovládnutí evropského prostoru a na našich vládnoucích elitách záleží, zda bude opět neúspěšný, nebo zda naše civilizace zanikne!
 
 
Na co se chcete vy osobně v Evropském parlamentu zaměřit?
 
Budu-li zvolen, pak se chci zaměřit na oblast rozpočtu, především mi vadí financování politických neziskovek z veřejných zdrojů. Posuďte sami, co třeba poslanci Evropského parlamentu na svém posledním zasedání schválili. Program „Evropa občanů, práv a hodnot“, skrze který potečou desítky miliard korun většinou neziskovkám napříč EU, aby mj. vychovávaly k evropskému občanství; zvyšovaly povědomí občanů o důležitosti EU a podporovaly rozvoj společného smyslu pro evropskou identitu. Program prý hraje klíčovou roli při zviditelňování přínosů EU a jako protiopatření proti „euroskepticismu“ a vůči protievropským politickým silám.  
 
V čem vám tolik vadí Evropská unie, že v ní podle vás nemáme být?
 
Každým dnem je cítit, jak mohutně narůstá mezi lidmi odpor k socialisticko-byrokratickému molochu jménem Evropská unie. Členské státy EU jsou bruselskými politiky vnímány pouze jako nesvéprávné provincie, svázané nespočetným množstvím předpisů, nařízení a kvót. Členské státy už mají tak omezenou svrchovanost, že klíčové národní kompetence přecházejí do rukou bruselských úředníků, a to má za následek likvidaci demokracie a národních ekonomik.
 
Když jsme v květnu 2004 vstupovali do Evropské unie, tvářil se tento spolek ještě relativně demokraticky, ovšem to se záhy změnilo takzvanou Lisabonskou smlouvou. Ta z Evropské unie vytvořila prakticky superstát a výrazně omezila suverenitu členských států. Už jen způsob, kterým byla tato smlouva „vnucena“ členským státům, byl velkým varováním. Po odmítnutí téměř totožné Ústavy EU v referendech Nizozemska a Francie se tato smlouva protlačila i přes nesouhlas Irska, které bylo výhrůžkami přinuceno vypsat opakované a už úspěšné referendum.
 
Dvojí kvalita potravin patří k nejčastějším současným tématům v souvislosti s EU. Je to podle vás opravdu tak velký problém, a jak by se dal řešit? Evropská unie tvrdí, že už je problém vyřešen…
 
Není žádná dvojí kvalita, je pouze kvalita pro Západ a nekvalita pro Východ. Západ zajímáme jen jako odbytiště pro jejich zboží a jako dodavatelé levné pracovní síly. Je to o tom, že na nás korporace vydělávají mnohem více, když nacpou do potravin levnější náhražky. Současná EU slouží právě zájmům velkokapitálu, takže nemůžeme očekávat nějakou změnu. O kvalitu potravin pro své občany se musí postarat vláda, třeba zavedením norem, které tady byly před podpisem Asociační dohody s EU, která nás přinutila je zrušit.  
 
 
Brambory oproti loňsku podražily o dvě třetiny. Jde o dočasný výkyv například z důvodu sucha, nebo o systémovou chybu?
 
Je to hanebnost. Tragikomik Andrej Babiš si po pěti letech u moci najednou vzpomněl, že to, že Česká republika není potravinově soběstačná, je velký problém. Co dělal celou dobu před tím? Vždyť přece v zemědělství podniká už velmi dlouho a doposud toto jako problém nikdy vůbec nezmiňoval. Navíc Babiš sám svým byznysem s pěstováním řepky přispívá k tomu, že nejsme potravinově soběstační, protože místo plodin, z kterých by se daly produkovat potraviny, se pěstuje řepka na přidávání do biopaliv. A pak se divíme, že jsou u nás potraviny tak drahé!
 
Proč jsme vlastně coby národ tak rozdělení? Začalo to první volbou Miloše Zemana, nebo to má hlubší příčiny?
 
Já myslím, že národ je především rozeštvaný. Různí multikulturalisté a politické neziskovky se neustále snaží rozeštvávat a rozdělovat nejen českou společnost. Pravděpodobně tak činí ve jménu tzv. „nového světového řádu“, který by rádi tito eurofederalisté nastolili. Bylo to jasně vidět už v prezidentských volbách, kdy míra netolerance až nenávisti k odlišným názorům a k jejich nositelům přímo sršela od podporovatelů Jiřího Drahoše. Kytky v koši 17. listopadu nebo současné „preventivní“ demonstrace pak jsou jen pokračováním nenávistné politiky těchto neomarxistických struktur.
 
 
Tři roky po vstupu do EU jsme se stali součástí Schengenu, aby ale Schengen fungoval, musí být dostatečně střeženy vnější hranice tohoto prostoru. A kvůli migrační krizi jsme zjistili, že dostatečně střeženy nejsou. Je migrační krize a snaha o kvóty na přerozdělování migrantů jakýmsi zlomem pro mnohé lidi ve vztahu k Evropské unii?
 
Určitě ano. Boj proti přerozdělování imigrantů je pro přežití českého národa zásadní, proto bude důležité bránit přílivu ilegálních migrantů do Evropy. Pokud neobstojíme, je to konec české státnosti. 
 

Anketa

Jste pro zdražení alkoholu a cigaret, jak navrhuje ministryně Schillerová?

50%
50%
hlasovalo: 11119 lidí
 
Andrej Babiš tvrdí, že po něm jdou i v zahraničí. Na kritiku německé televize ZDF reagoval tak, že po něm Němci jdou, protože je odpůrcem migrace. Má pravdu?
 
To jsou jen obvyklé výmluvy Andreje Babiše. Klíčovou úlohu sehrálo především Maďarsko. V legislativním procesu je stále návrh Nařízení Evropského parlamentu a Rady o zřízení Agentury EU pro azyl. Pokud by však bylo schváleno Nařízení o zřízení Agentury EU pro azyl, tak pravomoc rozhodovat o vstupu na území celé EU, a tím i jednotlivých členských států by převzala EU. Italská vláda by mohla opět jen bezmocně přihlížet, jak se na její území valí statisíce migrantů. Andrej Babiš to svým hlasem na Evropské radě mohl zarazit, ale neudělal to.
 
Kdo je naším nepřítelem? Generál Petr Pavel říká, že to není světový terorismus, ale Rusko.
 
Ruský prezident Putin netouží po ničem jiném než po uznání Ruska Západem jako světové velmoci. Vše, co Rusko pod jeho vedením ve světě provádí, je toho důkazem. USA a EU dělají velikou chybu, když neustále sankcemi a ovlivňováním cen ropy tlačí ruského medvěda do kouta, namísto pozvání k jednacímu stolu. Z historie víme, že Rusko se nenechá bez boje srazit na kolena.  
 
Hnutí SPD bývá označováno za extremistické…
 
Svědčí to jen o hlouposti těch, kteří toto o SPD říkají.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…