Křiklouni, udavači, kydání špíny. To je demokracie? Majerová Zahradníková se pustila do opozice i do davů na Národní

18.12.2019 18:07 | Zprávy

HORKÝ ROK KONČÍ. CO DÁL? Bouřlivý rok 2019 plný změn zažila poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra). Prožila vyloučení svého kolegy Václava Klause mladšího, odešla z ODS a začala budovat hnutí, které se podle průzkumů během půl roku dostalo na hranici volitelnosti do Sněmovny. Ničeho z toho nelituje, jak sama říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Lidé se podle ní začínají bránit návratu ke starým cenzorským, byrokratickým i udavačským praktikám. Politika má být o lepším programu, řešení a myšlenkách. Nikoliv o tom, kdo na druhého nakydá více špíny.

Křiklouni, udavači, kydání špíny. To je demokracie? Majerová Zahradníková se pustila do opozice i do davů na Národní
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Rok 2019 byl pro vás plný změn a událostí. Opustila jste ODS. Budujete s Václavem Klausem mladším hnutí Trikolóra. Jak ten rok svého působení hodnotíte? A řekla byste na konci roku 2018, že to bude takto?

Ano, byl to pro mě i pro nás opravdu hektický rok, a kdyby mi někdo na silvestra 2018 prorokoval, co všechno mě čeká, asi bych mu nevěřila. Jenže všechno špatné je k něčemu dobré. A právě tak to bylo i s oním hanebným Vaškovým vyloučením z ODS. Myslím, že v sobě mám jistý cit pro spravedlnost, takže v tomhle případě jsem ani na vteřinu nezaváhala, na kterou stranu se po stavím. Nelituju toho. Donutilo nás to postavit se na vlastní nohy a nabídnout lidem poctivou politiku. S Trikolórou máme za sebou spoustu práce a ještě více nás toho čeká. Těším se na to.

Hnutí Trikolóra podle průzkumů sílí a má nakročeno do Sněmovny. Čím to podle vás je?

Bráníme normální svět. A lidé to vidí. Bráníme svět, ve kterém rodinu tvoří maminka, tatínek a děti, svět, ve kterém bohatství vzniká z práce, a ne z dotací a dávek, svět, ve kterém se nejprve musíme postarat o své blízké, a teprve pak můžeme pomáhat ostatním.

A jak celkově hodnotíte tento rok politicky pro Českou republiku? Rok 2019 provázely demonstrace, Andrej Babiš čelil a čelí trestnímu stíhání i auditům, opoziční strany čelí kritice, že neumějí nic jiného než kritizovat premiéra…

Vlastně si odpovídáte už v samotné otázce. Já tu ale nejsem od toho, abych rozdávala známky koalici ani opozici. Naopak, zdůrazňuju, že svět naší politiky se nedělí pouze na babišovský a antibabišovský. Nemůžu mluvit za jiné, každopádně ale platí, že Trikolóra si jde svou vlastní cestou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…