Nám berou, posílají to množícím se Afričanům. Je to vykořisťování a genocida, přitvrdil Foldyna. Raději nečíst

17.02.2020 11:31 | Zprávy

ROZHOVOR Poslanec Jaroslav Foldyna, výrazná tvář sociální demokracie, nedávno oznámil, že uvažuje o odchodu ze strany. Členem ČSSD je Foldyna od prosince 1989. Poslanec se pro ParlamentníListy.cz podrobně rozmluvil, co mu na současné straně vadí. Důrazně pak odmítá, že by kritikou Člověka v tísni útočil na dobročinnost a mluví o „vykořisťování a genocidě“.

Nám berou, posílají to množícím se Afričanům. Je to vykořisťování a genocida, přitvrdil Foldyna. Raději nečíst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Pane poslanče, na plénu Sněmovny jste nedávno řekl, že šéf Člověka v tísni Šimon Pánek rozesílal předsedům politických stran SMS zprávy, v nichž de facto vyhrožoval, že nemají dopustit zvolení pana Křečka ombudsmanem. Jak Pánek, tak předsedové stran to odmítli s tím, že je to lež. Omluvíte se?

Neodmítli to všichni předsedové stran, ale pouze někteří z nich, a já jsem netvrdil, že pan Pánek vyhrožoval všem, ale pouze některým. Je přece jasné, že třeba takovým Pirátům pan Pánek vyhrožovat nebude. Ti pana Křečka jasně odmítali od samého začátku, protože se nehodí do jejich aktivistické agendy. Ze stejného důvodu nebude vyhrožovat ani STAN a TOP 09, když navíc STAN má 6 poslanců a TOP 09 jich má 7, a tak je skoro jedno, koho tyto dvě strany budou volit. Jak to všechno bylo ve skutečnosti, bychom se samozřejmě nejpřesněji dozvěděli pouze z přepisu všech telefonních hovorů a SMS zpráv všech telefonů všech předsedů všech parlamentních stran a všech telefonů pana Pánka. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…