Petr Štěpánek v ráži: Blbeček Minář, obléká se jako Goebbles. Osmašedesátníci? Jedna parta bolševiků vydrbala s druhou. A Moučková...

02.09.2019 21:50 | Zprávy

ROZHOVOR „Moučková je směšná. Stejně jako naprostá většina takzvaných osmašedesátníků. Už 50 let se rok co rok dojímají sami nad sebou. Ve skutečnosti ovšem nejde o nic jiného, než že jedna parta bolševiků tehdy vydrbala s jinou partou bolševiků, říká hudebník a spoluzakladatel ODS Petr Štěpánek a zmínil se i o otci bývalé televizní hlasatelky. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vysvětluje, proč byl na 30 dní zablokovaný na FB a dodává. „Pouze v totalitních režimech se pravda nesmí říkat.“

Petr Štěpánek v ráži: Blbeček Minář, obléká se jako Goebbles. Osmašedesátníci? Jedna parta bolševiků vydrbala s druhou. A Moučková...
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: Petr Štěpánek

„Dnes si připomínáme hlavně rok 1969 a následné poučení z krizového vývoje a normalizaci… a jen padesát let a pokračujeme.“ Takový příspěvek poslal jeden z vašich FB přátel 21. srpna na vaši „zeď“. Souhlasíte s tím? A co konkrétně si pod slovem „pokračování“ představit?

To je docela jednoduché. V devětašedesátém šli Češi proti Čechům. Jedna mocenská parta si vynutila povinné vyznávání pouze jediného správného názoru. Po padesáti letech to tady máme zase. Jistě, v trochu jiné podobě, ale podstata je stejná. 

Mimochodem, vy jste se k příspěvku na svém facebooku vyjádřit nemohl, protože jste byl opět (jako poslední dobou, mám pocit, že dost často) zablokovaný. Za co to bylo tentokrát? Čím jste si „vysloužil“ i minulé blokace a jak v této souvislosti vnímáte svobodu slova na sociálních sítích?

Napsal jsem tohle: „Voerde! Frankfurt! Stuttgart! Co bude dál, Angelo?“ Přidal jsem zadumaného emotikona a ilustroval to fotografií Angeliných do tradičního kosočtverce sepjatých zakrvácených rukou. Vyfasoval jsem za to 30denní blok.

Ve Voerde strčil migrant ženu pod vlak, žena zemřela. Ve Frankfurtu migrant shodil pod vlak matku s chlapcem, chlapec je mrtvý, jeho maminka nadosmrti zmrzačená. Ve Stuttgartu ubodal migrant mačetou za bílého dne a před zraky veřejnosti jiného muže. To vše během pár dní. Odpovědnost za tohle řádění nesou unijní politici na čele s Angelou Merkelovou, protože právě oni a nikdo jiný spustili lavinu nekontrolované ilegální masové migrace. Prostě příčina a následek. Aby si jedni mohli hrát na humanistické dobrodince, druzí lidé umírají. V tomto smyslu má Merkelová na rukou nikoli kapky, nýbrž hektolitry krve. Pouze v totalitních režimech se pravda nesmí říkat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…