Po šikaně za slova v ČT Jeroným Klimeš dodal PL důkazy. Výbušné

14.03.2024 10:55 | Rozhovor

Poté, co vystoupil v pořadu 90' na ČT24 a vyjádřil se k homosexuálům a manželství pro všechny, snesla se na psychologa Jeronýma Klimeše v médiích velká kritika za vysoký počet uvedených partnerů mezi homosexuály. On sám však tvrdí, že jemu osobně chodily převážně pozitivní reakce a poukazuje mimo jiné na vědeckou publikaci z roku 2022, která říká, že gayové mají v průměru 16 nových partnerů za rok. „Když homosexuál pracuje třeba jako průvodčí ve vlaku a jednou za měsíc se mu tam líbí nějaký kluk, trochu s ním pokecá. Jistě pak najdou kupé se zataženými záclonami a oba mají další zářez na pažbě,“ popisuje pro ParlamentníListy.cz Jeroným Klimeš.

Po šikaně za slova v ČT Jeroným Klimeš dodal PL důkazy. Výbušné
Foto: Repro Youtube
Popisek: Jeroným Klimeš

Už jste se oklepal z toho, co se na vás v médiích valilo poté, co jste se v pořadu 90' na ČT24 vyjádřil k homosexuálům právě v den, kdy Poslanecká sněmovna schválila, že homosexuálové budou nově vstupovat do partnerství, nikoliv do manželství, a nebudou smět adoptovat děti, pouze si osvojit biologické dítě jednoho z partnerů?

Cítím se naklepaný jako řízek, ale trochu jsem to i čekal. Zažil jsem něco podobného už kdysi. Je to dlouhá doba, dvacet let. Byl jsem pozván při příležitosti, kdy za papeže Benedikta XVI. v roce 2005 Vatikánská Kongregace pro katolickou výchovu zapověděla světit aktivně homosexuální jedince na kněze. Vzpomněl jsem si tenkrát na dětství, na to, co mi vyprávěl náš děkan. Katolíci už tehdy řešili nedostatek kněží, a tak začali přemýšlet, kde by je nabrali. A napadlo je, že je mohou brát mezi věřícími homosexuály. Jak jsem ministrantoval a hrál v kostele na varhany na přelomu 70. a 80. let, tak jsem těchto úvah vyslechl až běda. Jeden z těch kostelních drbů byl, že když je muž homosexuál, tak je to v podstatě volání ke kněžství. Do manželství vstoupit nemůže, a když je bez ženy, tak je to všem divné. Kdyby ale byl knězem, tak se všechny tyto problémy vyřeší jednou ranou.

Tenkrát se začalo s verbováním homosexuálních kluků do kněžství. Z toho pak vznikl ohromný průšvih, že těch divných kluků bylo v seminářích nějak moc. Říkalo se, že mezi faráři jsou až desítky procent homosexuálů, a kdekdo si na to stěžoval. A právě z toho vznikla světově velká vlna zneužívání ministrantů. Tehdy jsem v České televizi popíral, že by katolická církev byla vůči homosexuálům tradičně netolerantní, ale právě naopak, že tu cestu tolerance prošlapávala v době, kdy tady po otázce homosexuality ani pes neštěkl. Tehdy jsem to taky schytal. Padaly na mě dotazy, jestli jsem se nepomátl. Ale náš děkan to opravdu říkal, a nejen on. Proto jsem si tehdy udělal dotazník, abych si ujasnil, jak plošná praxe to v katolické církvi tehdy byla. Jsem z jižních Čech, proto jsem si říkal, že to možná byla jen potrhlá praxe pár pohraničních okresů. Nebyla. Vyšlo mi ale, že to slyšelo „jen“ 40 procent respondentů, to není málo věřících. Každopádně od té doby jsem do televize nemohl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Znám toho kluka Klimešů od narození,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMutella , 14.03.2024 15:13:06
a pochopitelně celou jeho rodinu. Nikdy jsem nepochyboval o tom, že to bude jednou odborník v oboru který si zvolil a stalo se. Jeronýme nedej se a nenech se urážet tou morální a mravní špínou..

|  15 |  1

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…