Ten má paměť. Útok na Zemana: Co je za tím. Umělec to spočítal všem

28.10.2021 8:24 | Rozhovor

Sprostí Kalousek a Schwarzenberg. Sprostý Pavel Novotný. Hrozby zabitím. Lži o rakovině. První pokus o sesazení. Tyto sprostoty vůči prezidentu republiky eviduje básník a publicista Marek Řezanka. V současné akci Senátu vůči hlavě státu vidí jen jejich vyvrcholení. S umělcem ParlamentníListy.cz hovořily i o budoucnosti, povolební Fialově garnituře či o tom, komu dle něj náš stát „slouží“.

Ten má paměť. Útok na Zemana: Co je za tím. Umělec to spočítal všem
Foto: Repro twitter
Popisek: Prezident Miloš Zeman volí

Napsal jste, že atmosféra v Česku už dlouho připomíná fašismus. S odkazem na výroky o „vykrvení“ prezidenta Zemana či vyjádření starosty Pavla Novotného. Není to tak, že i protistrana „kavárny“ situaci vyhrocuje?

Nehodlám hrát hru na to „Kdo si začal“.

Pravdou je, že od prvního zvolení Miloše Zemana na Hrad se rok co rok určitá skupina lidí snaží o jeho svržení. Vzpomeňme na „červené kartičky“, na zničenou standartu a nad Hradem vlající rudé trenky, na celou řadu senátorských pokusů o odvolání pana prezidenta z funkce (zmíním zde dvě jména: Václav Láska a Pavel Fischer).

Někteří vám budou tvrdit, že jen reagují na údajně strašnou vulgaritu prezidenta republiky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…