Tomio Okamura: Potvrdilo se, že europoslanec Zdechovský z KDU-ČSL hlasoval pro přijímání islámských migrantů

06.02.2021 10:28 | Zprávy

ROZHOVOR Mezi debatami o koronaviru a očkování zanikl spor mezi Tomio Okamurou a českými europoslanci, kteří se soudí, protože prý nepodpořili přijímání migrantů a kvóty na jejich přijímání. A kromě toho na úrovni EU stále pokračuje snaha prosadit direktivní přerozdělování nově příchozích. U nás, jak Okamura připomíná, se tématu chápe zejména Pirátská strana.

Tomio Okamura: Potvrdilo se, že europoslanec Zdechovský z KDU-ČSL hlasoval pro přijímání islámských migrantů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Včera proběhl soud ve věci přijímání islámských migrantů do ČR, proti kterému se hnutí SPD dlouhodobě staví. Zažalovali europoslanci KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, Michaela Šojdrová a Pavel Svoboda. O co šlo?

Šlo o to, že tito europoslanci hlasovali v Evropském parlamentu pro přijímání islámských migrantů ze Sýrie prostřednictvím programů přesídlování. To se při jednání soudu včera plně potvrdilo, nikdo to nezpochybnil a uznala to u soudu veřejně i europoslankyně Šojdrová. Jako svědek to u soudu potvrdil i bývalý europoslanec Petr Mach. Hlasování lidovců považuji za zcela nepřijatelné, vlastizrádné a proti zájmům občanů České republiky.

Tito europoslanci mě ale zažalovali za to, že jsem řekl, že hlasovali také pro kvóty na přijímání migrantů a pro sankce na ČR, což prý podle nich není pravda. A samosoudkyně jejich žalobě vyhověla ve smyslu, že nikdo nezpochybňuje, že hlasovali pro přijímání migrantů, ale že prý nehlasovali pro kvóty a sankce. A mám se jim prý omluvit. To je neuvěřitelný rozsudek. A co to tedy jsou podle paní samosoudkyně „programy přesídlování“? To jsou přece kvóty! A nucené přijímání migrantů není pro ČR sankce neboli trest? Je to snad něco pozitivního? No, nestačím zírat. Samozřejmě trvám na tom, že mám pravdu a odvoláme se a budu se soudit dál, jelikož se jednalo teprve o soud první instance.

O REZOLUCI A HLASOVÁNÍ JSME PODROBNĚ INFORMOVALI ZDE

Ostatně, před několika měsíci jsem v jiné záležitosti vyhrál po sedmi letech až u Ústavního soudu, kdy soudy nižší instance soudily opačně, a až Ústavní soud mi dal definitivně za pravdu. Jednalo se o pomluvy mojí osoby. A také platí, že v žádném případě nebudu ustupovat poslancům KDU-ČSL, kteří otevřeně hlasují pro přijímání migrantů a poškozují tak Českou republiku, a pak se ještě soudí a kopou kolem sebe. Mimochodem, pro přijímání migrantů ze Sýrie hlasovali v Evropském parlamentu také europoslanci za hnutí ANO, TOP 09, STAN a ČSSD (toto hlasování proběhlo v roce 2017, pozn. red.)). A v jiném hlasování hlasovala pro přijímání migrantů z Afriky europoslankyně KSČM Kateřina Konečná. Ukazuje se tak, že poslanci SPD jsou dlouhodobě jediní, kteří jsou proti nelegální migraci a islamizaci České republiky, bojujeme za naši bezpečnost.

A ještě se pár slovy vrátím ke včerejšímu soudu. Bylo opravdu mimořádně nechutné, jak se lidovecký europoslanec Zdechovský snažil před soudem hodit na mě vinu za to, že mu na základě jeho hlasování posílali nespokojení občané zlostné zprávy. Takže lidovci nejprve hlasují pro přijímání migrantů – a když pak dostanou rozhořčené reakce od lidí, tak za to může Okamura, který na jejich hlasování veřejně upozornil? To je fakt neuvěřitelné. Ta snaha lidovců mě všemi prostředky umlčet, abych neupozorňoval na jejich jednání, je evidentní. Lidovcům vzkazuji jediné – mě a SPD neumlčíte! Stejně jako když upozorňuji na opakovanou účast poslanců KDU-ČSL na sjezdech Sudetoněmeckého landsmanšaftu, který zakládali nacisté, fašisté, členové NSDAP a němečtí šovinisté, například E. Franzel, který byl za okupace policejním důstojníkem jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v pražských Kobylisích.

Ze strany neziskových organizací a rovněž některých médií začíná zaznívat kritika a údiv nad tím, že evropská pohraniční agentura Frontex začíná skutečně plnit svou úlohu a alespoň částečně bránit vstupu migrantů na území EU. Máte pocit, že se v přístupu EU k migraci začíná něco měnit?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…