Válek? Celé jinak. Rajchl ukázal skrytý covid-nástroj. Nabídl řešení

04.08.2022 15:35 | Rozhovor

„Už je asi obecně známo, že slovům pana Válka se věřit nedá, protože mají nižší trvanlivost než máslo.“ Známý advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl předpokládá, že na podzim hrozí restrikce. „Pánové mají stále schválený legislativní paskvil jménem pandemický zákon, který jim umožňuje kdykoli nařídit cokoliv,“ říká. Rajchl se stává hvězdou předvolebních průzkumů a k naladění zklamaných voličů pětikoalice říká: „SPD je pro ně příliš vyhrocená. Hledají novou politickou stranu.“

Válek? Celé jinak. Rajchl ukázal skrytý covid-nástroj. Nabídl řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany PRO Jindřich Rajchl

Společnost SANEP zveřejnila aktuální průzkum, který se zabýval otázkou, kdo by měl být v současné době českým premiérem. Vítězem byl expremiér Andrej Babiš, po něm současný předseda vlády Petr Fiala, Vy jste se zařadil na čtvrtou příčku po předsedovi SPD. Jak se vyrovnáváte s rostoucí popularitou?

Je to výsledek především kolektivní práce v naší straně, všech členů vedení a zejména lidí, kteří si naši značku zamilovali. Věříme, že PRO přináší nový způsob politiky, který je zaměřen na občany, na to, aby se řešily skutečné problémy, a ne pseudoproblémy, a aby politika znovu po vyprázdněnosti dostala nějaký obsah. Lidé o nás mluví, vylepují plakátky, šíří naše myšlenky. Pravé poděkování patří těmto lidem, nikoli mně. Jsem za jejich důvěru obrovsky rád.

Mainstream se nás snaží plánovitě a programově ignorovat. Přesto si lidé řekli, že se nenechají opít rohlíkem a budou rozhodovat podle svého. Největší poděkování patří členům strany a lidem, kteří šíří naše myšlenky a informace, co chceme v této zemi dělat a jakým způsobem pomoct českým občanům. 

Alespoň podle tohoto průzkumu máte dvakrát větší popularitu než např. ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Výsledek průzkumu vidí společnost SANEP jako evidentní poptávku po změně stylu politického řízení země a po nových osobnostech. Co si o tom myslíte?

Poptávka je. Asi je to dáno tím, že celá řada voličů, kteří dali hlas pětikoalici, ji volili jen proto, že se chtěli zbavit Andreje Babiše. Teď zjistili, že situace je stejná nebo horší, než byla právě za vlády Andreje Babiše. Tito voliči se v žádném případě nepřikloní k Andreji Babišovi, jsou naladění antibabišovsky, zklamala je pětikoalice a SPD je pro ně příliš vyhrocená. Hledají novou politickou stranu, skutečně založenou na pragmatismu a na racionalitě – a ne na šílených sociálně-inženýrských plánech. Proč jsou lidé zklamaní? Vláda se věnuje všem jiným problémům, jen ne problémům českých občanů. Nechala je de facto ve štychu v rámci energetické krize a věnuje se EU nebo Německu. Že vznikla poptávka po nové politické straně, to je přirozené a já jsem rád, že směřuje k nám.

Bylo by smutné, kdybych neměl vyšší procenta než ministr Vít Rakušan. Co on předvádí, to je zcela mimo rámec etiky, politické korektnosti a slušnosti. Blokace webů, vyhrožování lidem, že je bude sledovat, dehonestace, výrazy typu ruský šváb, kauza Hlubuček atd. Pan Rakušan má evidentně zájem, aby se kauza nerozrůstala dál, protože se týká jeho strany. Popravdě se divím, že může mít ještě čtyři a půl procenta. Jakýkoli člověk, který má zájem o slušnou politiku, mu nemůže dát hlas.     

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…