Vidlák v TV nahlédl za kamery a pak vše vyzvonil

05.06.2024 14:07 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN „Je vidět, že Poslanecká sněmovna posiluje přátelství i mezi nepřáteli. Vidět Tomia Okamuru v družném, usměvavém rozhovoru s Vítkem Rakušanem, to je něco, co si zapamatujete. Zároveň byla zřetelně vidět ta propast mezi těmi, co už spolu ve sněmovně mluví a mezi těmi, co jsou mimo. Ale dlužno říci, že ti mimosněmovní byli v debatě mnohem lepší.“ Tak shrnul své dojmy z předvolební debaty CNN Prima NEWS, kterou sledoval přímo ve studiu z publika, moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. V ParlamentníchListech.cz činí poslední slovo před eurovolbami.

Vidlák v TV nahlédl za kamery a pak vše vyzvonil
Foto: Repro Facebook
Popisek: Superdebata před volbami do Evropského parlamentu

Tak jste byl na předlouhé debatě CNN Prima NEWS. Jak se vám tam líbilo?

Bylo velmi poučné sledovat, jak velký je rozdíl mezi tím, co probíhalo při debatě a jak to vypadalo před debatou a po debatě. Je vidět, že Poslanecká sněmovna posiluje přátelství i mezi nepřáteli. Vidět Tomia Okamuru v družném, usměvavém rozhovoru s Vítkem Rakušanem, to je něco, co si zapamatujete. Zároveň byla zřetelně vidět ta propast mezi těmi, co už spolu ve sněmovně mluví a mezi těmi, co jsou mimo. 

Ale dlužno říci, že ti mimosněmovní byli v debatě mnohem lepší. Nejsou totiž zdomestikovaní. Nemají nic jisté a jejich energie je na úplně jiné úrovni. I mainstreamoví komentátoři se po debatě shodli, že Kateřina Konečná byla suverénně nejlepší a já osobně za nejhoršího považuji Ivana Bartoše, který se stal dokonalým ztělesněním úsloví „Žvaním, tedy jsem.“ Bylo to takové to prázdné tlachání, kdy po každých deseti vteřinách přišel oslí můstek, který myšlenku odvedl zase jinam a pak zas a zas, až ho i Tománková musela utínat, protože tohle se dá dělat donekonečna a nic neříct. 

Jinak, všichni už se vyjádřili k duelu Turek–Nerudová na témže kanále. Vy jste to odbyl poznámkou, že vyhrála Kateřina Konečná. Rozvedete nám to trochu?

Že duel Turek–Nerudová vyhrála Kateřina Konečná, to jsem neřekl já. Tuto lakonickou poznámku pronesl na svém facebooku kolega Dominik Ticháček. Já jsem k tomu řekl, že tento duel neměl vítěze, jen poražené. 

Ale dnes, s odstupem několika dní, musím dodat, že Turek sice absolvoval tanec v minovém poli a hodně to kolem něj bouchalo, ale když prach sedl a dým se rozptýlil, na konci tam stál ten stejný Filip Turek jako předtím. Získal zkušenosti k nezaplacení, zjistil, jak to u nás v médiích i v politice chodí. 

Zároveň se během duelu ukázalo, že hloupá Danuše Nerudová je jen škraboška a pod ní je naprosto nenávistná ženština schopná čehokoliv, zcela bezohledná, hádavá trhovkyně, která se nebude štítit ničeho. Kdosi na sociálních sítích velmi trefně prohlásil, že by se fakt nechtěl doma probouzet vedle takové nutrie. Proměna Kandidátuše ve vlkodlaka byla tak příšerná, že se od ní začali odvracet i skalní voliči. Ukázalo se, že vrána k vráně sedá a Danuše se k donu Vitovi di Dozimetro ohromně hodí a její vstup do hnutí STAN je jen taková pěkná tečka za tím naším případem. 

Ale abychom se vrátili k televiznímu duelu. Filipa Turka to nijak dramaticky nepoškodilo, ale Starosty rozhodně ano. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přesně to jsem si celou dobu myslela. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAjkaBajka , 05.06.2024 16:19:05
A teď se to potvrdilo. Družný rozhovor, ba přímo přátelský Okamury s DOZIMETREM mimo kamery? On vlastně tu sebranku u vlády drží a držet bude i v nadcházejících parlamentních volbách. Protože jen mlží, ale do vlády ve skutečnosti nechce. Proč? Protože svými letitými výpady proti ANO to jen potvrzuje každým dnem potvrzuje. Pálí do ANO jako do největšího nepřítele a pak říká, že by chtěl vládnout. S kým? S pětikoalicí nejspíš. S ANO určitě ne, když na ní plive dnes a denně. Proto volím pouze Stačilo a Kateřinu Konečnou. Ta společně se Skálou řekla, že se musíme stůj co stůj zbavit této vlády a oni jsou připraveni k jednání s ANO. Buď o koalici, nebo o podpoře. Řekla jasně, že to bude tvrdé vyjednávání. Ale bude. A proto se také Kačenky všechna ta vládní zvěř bojí. Okamury už ne. To samé co Stačilo deklarují Motoristé. Musíme vzít všichni rozum do hrsti. Zatím nikdo nemůže tuto hrůzovládu odstranit samo. Nejvíce bude mít ANO, ale bez pomoci dalších to také nedokáže.

|  19 |  3

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…