Italové před pár týdny zašli po dlouhé době do otevřené kavárny, restaurace a obchodu. Je v atmosféře cítit změna?
Ano i ne. Po dlouhodobém uzavření je jistě milé moci při pěkném počasí konzumovat kávu u stolku před cukrárnou. V Itálii jsou restaurace a kavárny otevřené pro veřejnost v omezeném počtu a s omezením otevírací doby do 18 hodin od října 2020, a to podle barev covidového semaforu, tedy ve žluté zóně. Pokud je reprodukční číslo nad 1 – oranžová zóna, pokud je nad 1,25 – červená zóna. V oranžové zóně a v červené zóně s vysokým výskytem nákazy je povolen pouze prodej s sebou a nesmí se konzumovat u provozoven, aby se zabránilo shromažďování. Změna by byla, kdyby se povolilo otevření na večeře, protože člověk nechápe, proč si může dát v restauraci ve 13 hodin oběd, ale večeři v 19 hodin už ne. Samozřejmě při nařízení všech hygienických opatření.
Pomůže i takové mírné rozvolnění Italům nadechnout se a získat vidinu zlepšení při zodpovědném přístupu?

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Zuzana Koulová