750 tváří Poličky

06.01.2015 21:26

Jednou z mnoha akcí, připravovaných pro rok oslav 750. výročí založení Poličky, je fotografický projekt 750 tváří Poličky.

750 tváří Poličky
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

Jedná se o originální a ojedinělý nápad, jehož autorem je Jaroslav Mareš. Ten se rozhodl zhotovit 750 portrétů lidí, kteří žijí, pracují nebo studují v Poličce, případně jsou jiným způsobem s Poličkou spojeni. Z portrétů pak vytvoří pestrou mozaiku lidských tváří zobrazených na jediné velké ploše o rozměrech 7.5 x 1 metr. Každá tvář v mozaice bude představena jménem a profesí či jinou stručnou charakteristikou.  Ke spolupráci přizval další fotografy, kteří pracují na zhotovení velkého množství potřebných portrétů.

„Naší snahou je zachytit co nejširší věkové i sociální spektrum lidí, kteří jsou „tvářemi Poličky“. Pro výběr nemáme žádná zvláštní kritéria, jedinou podmínkou je, že portrétovaný musí žít, pracovat či studovat v Poličce. Fotíme na ulici, na pracovišti, ve škole, doma, zkrátka kdekoli je vhodná příležitost a ochota spolupracovat. Setkáváme se s překvapivou vstřícností a kladnými reakcemi oslovených.“

Autor očekává, že vedle výtvarného díla vznikne i zajímavý sociální dokument. Ten by měl připomenout, jak rozmanitá a pestrá je lidská rodina nejen svou vnější podobou a věkovou strukturou, ale i profesemi a činnostmi, které ji životem v Poličce provázejí. Budoucím generacím by pak měl ukázat, jací jsme byli v roce 2015. Obraz bude dokončen v červnu 2015 a poté vystaven v městské knihovně, jejíž chodba se v posledních letech stala galerií s řadou pozoruhodných výstav.

Slavnostní vernisáž proběhne v sobotu 6. 6. 2015 v rámci Času pro neobyčejné zážitky, k nimž představení projektu 750 tváří Poličky rozhodně patří.

Podrobnosti a aktuality k projektu najdete na www.750.policka.cz, kde také získáte kontakty na fotografy pro případ, že byste se i vy chtěli stát jednou z tváří Poličky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: policka.org

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…