Aš: Dopravní omezení v Doubravě kvůli opravám komunikací

23.09.2019 12:14

Téměř 600 metrů povrchů místních komunikací se ještě letos opraví v obci Doubrava. V plánu jsou tři úseky o délce 390, 110 a 75 metrů a šířce od 2,5 do 3,5 metru. Odbor dopravy a silničního hospodářství nyní vydal zhotoviteli, společnosti Algon Praha, příslušná povolení.

Aš: Dopravní omezení v Doubravě kvůli opravám komunikací
Foto: wikipedia
Popisek:

V jejich rámci byla povolena také úplná uzavírka těchto úseků s tím, že přístup k nemovitostem bude zajištěn, stejně jako průjezd vozidel integrovaného záchranného systému. Práce mají proběhnout v období od 1. 10 do 16. 11. 2019, cena z výběrového řízení je 1,644 mil. Kč (včetně DPH).

Opravy v Doubravě byly připravovány v rámci schváleného plánu středních oprav, do něhož bylo vybráno pět míst. Kromě Doubravy to byla obec Mokřiny a v Aši ulice U Sadu, Sibiřská a Slovanská. Ze seznamu byla nakonec vyřazena Slovanská, důvodem byly dodatečné žádosti několika vlastníků sousedních pozemků o uložení sítí.

V Mokřinách byl opraven chodník v úseku od křižovatky ulic Komenského a Příční po bývalou školu (700 m). Stejnou opravou prochází také chodník v Sibiřské, a to od křižovatky s ul. Studentskou po hranice katastru s obcí Krásná (326 m). V ulici U Sadu byl opraven povrch vozovky a vyrovnány obrubníky, a to po celé její délce, tj. od křižovatky s Hlavní až po ulici Na Vrchu.

Metoda středních oprav spočívá ve výměně povrchu vozovky, vyrovnání a výměně obrubníků a výměně povrchu chodníku. Pro tento způsob oprav jsou vhodné jen některé komunikace, jinde je nutné provést celkovou opravu dle projektové dokumentace, tedy i s výměnou konstrukčních vrstev a inženýrských sítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…