Aš: Koronavirus oddálil konání městských slavností

12.04.2021 16:43

Slavnosti města, pro letošní rok poprvé plánované už na červen, se nakonec uskuteční opět v tradičním srpnovém termínu – 14. 8. 2021. Posunutí „Slavností“ způsobila, jak jinak, pandemie koronaviru.

Aš: Koronavirus oddálil konání městských slavností
Foto: wikipedia
Popisek:

Jiný nebude jen den konání této akce, ale také její program. Kvůli kolizi termínů v Aši nevystoupí původně nasmlouvaní interpreti (Tereza Mašková, Potíže, Eddie Stoilow a Black Sabbath revival). Jak uvedl Robert Vyskočil, ředitel Kulturního centra LaRitma, podařilo se zajistit jiné kapely a zpěváky, a tak se návštěvníci slavností města mohou těšit na kapely Žalman, Mydy Rabycad, Greeen Day revival a zpěvačku Lenku Filipovou.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

Z původního programu zůstala pochodová dechovka Bohemian marching band ze Sokolova. A jako zahraniční host zejména pro starší generaci je potvrzený slovenský umělec Pavol Hammel. „Ze stejného důvodu, tedy kvůli pandemii, přesouváme i akci “Ašské sklepy“, a to z 15. 5. na 31. 7. 2021. První akcí, kterou jsme zatím nezrušili je Den pro rodinu, připravovanou na 28. 5. 2021. Čekáme na další vývoj pandemie a finální rozhodnutí padne koncem dubna,“ pokračoval Robert Vyskočil.

Současnou situaci využívají pracovníci KC LaRitma hlavně k vylepšení stavu spravovaných nemovitostí. Provedli vlastními silami čištění schodů, výmalbu částí obou sálů, šaten, dokončení obložení a následnou výmalbu klubu. Bylo také instalováno nové osvětlení klubu. Došlo i na opravu venkovní dlažby u požárních dveří do hudebního sálu. V současnosti provádí kompletní výmalbu zázemí v „Saďáku“. „Nově domlouváme instalaci pracovního osvětlení pódia v Saďáku a nákup zátěžových koberců na menší plochy chodeb v KC LaRitma. Leštěná dlažba je za mokra velmi kluzká a tím pro návštěvníky nebezpečná,“ doplnil Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…