Aš: Na úpravně vody v Horních Pasekách probíhá rekonstrukce

09.07.2018 7:34

V Horních Pasekách se už měsíc pracuje na rekonstrukci úpravny vody. Nyní se připravuje výměna starých ocelových nádrží za plastové.

Aš: Na úpravně vody v Horních Pasekách probíhá rekonstrukce
Foto: wikipedia
Popisek:

Stavbu provádí vítěz výběrového řízení, společnost ODEHNAL-STAVO z Podhradí. Cena rekonstrukce úpravny z výběrového řízení je 2,517 miliónu korun (včetně DPH). Termínem dokončení díla 30. září 2018.

Projekt řeší jak úpravy stávajícího technologického zařízení, tak i modernizaci samotného objektu úpravny. Vymění se dvě stávající ocelové nádrže o objemu 25 m³ za nádrže plastové o stejném objemu a kompletní elektroinstalace, zřízena bude mj. nová čerpací stanice, čímž se docílí vyšší kvalita pitné vody a její plynulejší dodávka spotřebiteli.

Při zadávání projektové dokumentace byl kladen důraz na zpracování jednotlivých etap výstavby tak, aby byl maximálně zajištěn provoz úpravny a dodávky pitné vody po celou dobu stavebních prací a demontáží a montáží zařízení a potrubí. 

Jak jsem už informoval dříve, zařízení, které dodává pitnou vodu do 22 bytů, sedmi rodinných domů a objektu na zpracování dřeva, je ze 70. let minulého století, kdy byl v tomto místě vybudován vojenský objekt.

Obec Horní Paseky leží u státní hranice s Německem, v blízkosti lázeňského města Bad Brambach. V současné době má 80 obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…