Aš: V bývalé škole se už dokončují první byty

01.09.2021 10:45 | Tisková zpráva

V objektu bývalé střední průmyslové školy textilní v ulici Gustava Geipela probíhají od počátku září loňského roku rekonstrukční práce. Vzniká zde 12 sociálních bytů a v přízemí objektu nyní také zázemí městská policie, která se sem přemístí z kanceláří na Hlavní ulici.

Aš: V bývalé škole se už dokončují první byty
Foto: wikipedia
Popisek:

Stavbu provádí společnost RMC STAVBY Cheb, cena díla dle výběrového řízení je cca 44 miliónů korun. Oficiální název projektu je „Rekonverze bývalé SPŠT v Aši – sociální bydlení (blok A)“. Dle smlouvy o dílo byl termínem dokončení prací 31. srpen 2021, usnesením rady města ze dne 19. 7., které zohlednilo požadavek investora upravit prostory objektu rovněž pro potřeby městské policie, byl termín prodloužen do konce roku 2021. Dodatkem ke smlouvě byly také uznány vícepráce, které znamenají zvýšení ceny zakázky o cca 1,2 miliónu korun.

Na tuto část rekonstrukce objektu město Aš obdrželo evropskou dotaci a dotaci od státu v celkové výši cca 22 miliónů korun.

V bývalé textilní průmyslové škole se počítá s postupnou rekonstrukcí všech prostor rozsáhlého objektu. Rozdělena je proto do čtyř celků. Ve dvou by měly vzniknout byty (dohromady se jedná o 22 bytů), ve třetím ordinace lékařů, jeden byt a sportovní ubytovna a ve čtvrtém tři nadstandardní mezonetové byty pro lékaře.

Nyní je rekonstruována budova souběžná s ulicí Gustava Geipela, tedy nejstarší část areálu. V současné době jsou již téměř hotové byty v nejvyšším patře budovy, součástí úprav je také stavba výtahu a například také sklepních kójí.

Budovy jsou prázdné od roku 2002, kdy se sloučila textilní průmyslovka s místním gymnáziem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…