Benešov: Nový chodník a autobusové zastávky v ulici Vlašimská

19.01.2023 21:49 | Tisková zpráva

Rekonstrukce stávajícího chodníku a výstavba nové části chodníku podél komunikace II/112 začne v březnu 2023.

Benešov: Nový chodník a autobusové zastávky v ulici Vlašimská
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Hlavním cílem projektu je zvýšení bezpečnosti účastníků provozu, především chodců v dané lokalitě. Stávající chodníky jsou v nevyhovujícím stavu a chodník zde není souvislý. 

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28752 lidí

Po dokončení prací se zlepší pěší dostupnost v přilehlých nemovitostech i v nově vznikající obytné čtvrti města.

Kromě prací na novém chodníku dojde ke zhotovení dvou nových autobusových zastávek včetně přístřešků a veřejného osvětlení a zřízení přechodu pro chodce. Další součástí projektu je vyztužení svahu u autobusové zastávky ve směru do Benešova, zatrubnění jižního příkopu podél silnice II/112 a bude instalováno nové oplocení dotčeného pozemku za nově vzniklou zastávkou. Autobusová zastávka ve směru do Benešova je navržena v jízdním pruhu komunikace. Ve směru z Benešova je navržen autobusový záliv bez fyzického oddělení pro zachování plynulosti dopravy. Mezi zastávkami je navržen přechod pro chodce s ochranným ostrůvkem pro zvýšení bezpečnosti chodců a zklidnění dopravy.

Oprava pochozí části mostu přes Benešovský potok bude součástí krajského projektu, plánované výstavby okružní křižovatky silnic II/110 a II/112.

Zhotovitelem je BENEGEB, s.r.o. a smluvní cena zakázky je 10,6 mil. Kč s DPH. Městu Benešov byla schválena dotace od Státního fondu dopravy a infrastruktury ve výši 7,6 mil. Kč. Na pořízení auditu bezpečnosti a projektovou dokumentaci město čerpalo dotaci ve výši 254 tis. Kč od Středočeského Fondu podpory včasné přípravy projektů EU 2021+ a NIP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…