Beroun: Ulice Viničná a Na Vinici budou jednosměrné

05.09.2021 14:13 | Tisková zpráva

Na základě požadavků občanů a s ohledem na bezpečnost provozu přistoupilo město k místní úpravě provozu v ulicích Viničná a Na Vinici. Nově budou obě ulice jednosměrné. Na křižovatce „U Zelených“ opakovaně docházelo při odbočování z Okružní do Viničné ulice k nebezpečným situacím.

Beroun: Ulice Viničná a Na Vinici budou jednosměrné
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

"Dalším důvodem této úpravy je dlouhodobý nedostatek parkovacích míst pro místní obyvatele. Parkující vozidla brání průjezdnosti komunikace zejména pro vozy integrovaného záchranného systému. Zjednosměrnění ulic by mělo pomoci tento problém vyřešit a celkově přispět ke zklidnění dopravy v této oblasti," vysvětlil místostarosta Dušan Tomčo.

Změna dopravního značení proběhne během měsíce září. Do ulice Viničná nově nebude možné odbočit z ulice Okružní a bude se jezdit ulicí Zahořanská. Ulice Na Vinici bude jednosměrná ve směru od městského hřbitova do Talichovy ulice. V celé oblasti místních komunikací platí přednost zprava a stání je povoleno jen na vyhrazených místech.

„Ve Viničné ulici se může jednat o dočasnou úpravu do doby, než bude provedena její rekonstrukce včetně úpravy křižovatky U Zelených. Ve zjednosměrňování ulic bychom chtěli pokračovat i v dalších berounských ulicích, kde to situace z hlediska bezpečnosti provozu vyžaduje,“ doplnil místostarosta Michal Mišina.

Podrobně jsou změny vyznačeny na přiložených mapkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…