Beroun: Výše místních poplatků se ve městě nemění

25.12.2011 17:10

Stejnou sumu jako v letošním roce budou obyvatelé Berouna platit v nadcházejícím roce za svého psa i svoz odpadu. Letos na těchto poplatcích město vybrala takřka 9,5 milionu korun.

Beroun: Výše místních poplatků se ve městě nemění
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů je od ledna 2011 v maximální možné výši 500 korun za rok. Hradit ho musí všichni trvale hlášení obyvatelé bez rozdílu věku. Stejnou sumu ale za objekt platí i majitelé staveb určených k individuální rekreaci.

Za psa zaplatí obyvatelé v bytovém domě stejně jako loni 1000 korun na rok, v rodinném domě pak 400 Kč. Každý další pes v bytovém domě vyjde na 1500 korun, v rodinném domku na 400 Kč. Ti, kdo pobírají invalidní, starobní či sirotčí důchod, nebo vdovský či vdovecký důchod, který je ale jejich jediným zdrojem příjmů, za psa zaplatí méně. V bytovém domě je to 200 Kč, v rodinném domě je to 100 Kč. Za každého dalšího psa v bytovém domě je 300 korun, v rodinném domě 100 Kč.

Místní poplatky za psy a svoz komunálního odpadu vybírá berounský úřad za daný kalendářní rok do 31. 5. Poplatky mohou obyvatelé hradit bezhotovostní platbou, složenkou a nebo přímo v pokladně, v přízemí radnice na Husově náměstí. Pro bezhotovostní platbu musí lidé uvést variabilní symbol. Každý občan má jiný, je proto nutné za více členů domácnosti platit poplatky zvlášť.

Těm, kdo tak v daném termínu neučiní, hrozí podle zákona o místních poplatcích navýšení poplatku, a to až na trojnásobek. V nejzazších případech hrozí dlouhodobým neplatičům i exekuce.V letošním roce se městu podařilo na poplatcích za psy vybrat celkem 608 tisíc, za svoz a likvidaci odpadu to bylo 8, 89 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.