Beroun opět zvýšil příspěvky na sociálně-zdravotní oblast

15.02.2013 6:33

Zastupitelstvo města Beroun odsouhlasilo na svém pondělním zasedání výši příspěvků na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti. Celkem mezi uchazeče nyní rozdělí 2 255 000 korun. Zbývající částka 87 000 korun, která do celkové výše schválené rozpočtem města zbývá, bude v rozpočtu ponechána jako rezerva na pokrytí dodatečných požadavků.

Beroun opět zvýšil příspěvky na sociálně-zdravotní oblast
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Zájemci se ucházeli o příspěvek na celkem 37 projektů. Vyhodnocením podaných žádostí se zabývala Komise zdravotní a sociálních věcí rady města Beroun a rada města.

V první skupině aktivity v sociálně-zdravotní oblasti získalo dotaci sedmadvacet projektů. Ty si mezi sebe rozdělí 2 013 000 korun. Oproti loňsku je to zhruba o 300 000 korun více.

Nejvyšší sumu 550 tisíc korun stejně jako loni dostane Farní charita Beroun na činnost Stacionáře sv. Anežky pro seniory. Obecně prospěšná společnost Dobromysl zase získala 350 tisíc na poskytování sociálních služeb jako je osobní asistence, odlehčovací služby, týdenní stacionář a terapeutické dílny. S třetí nejvyšší částkou následuje Lomikámen. Ten získal 300 000 korun na provoz kavárny Jiná Káva, kde nacházejí pracovní uplatnění lidé s psychickými problémy.

Mezi uchazeči bylo i několik nováčků. Nově například město podpořilo Klubíčko Beroun, o.p.s. a ÚAMK-AMK ZPM Příbram, které v Berouně nabízí Asistenční službu pro seniory nazvanou Pb Help.

Ve skupině ústavní sociální péče si pět subjektů rozdělí 118 000 korun. Dotace poputuje i berounskému Domovu seniorů TGM, kde žije dvacet obyvatel města Beroun. Získá 45 000 na ergoterapii, nákup rehabilitačních pomůcek a kulturní vyžití klientů. Shodně 30 000 obdrží hostomický a zdický domov pro seniory, kde rovněž našli domov berounští občané. Další částky poputují do domova důchodců Lipová a do ústavu sociální péče Suchomasty. Při rozdělení finanční částky se přitom přihlíželo k tomu, kolik obyvatel pocházejících z Berouna v těchto zařízeních žije.

Skupinu prevence před drogami, alkoholem apod. podpořilo město celkovou částkou 119 000 korun, které si mezi sebe rozdělí čtyři subjekty: ZŠ Jungmannova a Magdaléna o.p.s., městu Příbram přispěje Beroun částkou 15 000 korun na provoz protialkoholní stanice, odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Beroun ze získané částky 4 000 připraví projekt Hrou proti AIDS.

Ve čtvrté skupině - ostatní sociální péče a pomoc dětem a mládeži – bylo schváleno 5 000 korun na opakující se projekt Zdravá škola – zdravé vztahy. V něm se pracovnice berounského odboru sociálních věcí a zdravotnictví zaměří na problematické vztahy v třídních kolektivech berounských základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…