Blansko: Na parkovišti za Salmovým mlýnem se po přerušení opět pracuje

13.04.2020 13:49

Za Salmovým mlýnem finišuje stavba nového parkoviště. Na plochu se po nucené přestávce vrátili pracovníci stavební firmy.

Blansko: Na parkovišti za Salmovým mlýnem se po přerušení opět pracuje
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

K dokončení projektu zbývají poslední parkové úpravy a především pokládka finálního asfaltového povrchu. Hotovo má být zhruba za tři týdny.

Na novém parkovišti, které se nachází mezi Salmovým mlýnem a baseballovým stadionem, vznikne dvaaosmdesát parkovacích stání pro osobní automobily a osm míst pro větší dodávky a autobusy. Součástí stavby je i nový most přes náhon a více než třísetmetrová asfaltová komunikace.

„Po dokončení parkoviště bude zabezpečena dostatečná kapacita parkovacích míst pro celý Sportovní ostrov, využívat ji v létě mohou také návštěvníci aquaparku,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Původně měla být stavba dokončená v prvních měsících letošního roku. Práce se ale nečekaně protáhly kvůli potížím s neúnosným podložím pod parkovištěm.

„Pokládku závěrečných asfaltových povrchů tak oddálila nutná sanace tohoto problému. Návrh technologie řešení, vlastní provedení a požadavky na nutnou dobu vyzrání podloží způsobily, že došlo k oddálení vlastní pokládky. Ta bohužel časově spadla až do doby, kdy byly uzavřeny obalovny," vysvětlil vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan.

Na místě nyní probíhají terénní úpravy, dokončuje se oplocení u mlýnského náhonu a zpevnění plochy u řeky i přechod od cyklostezky. Do konce dubna pak proběhne finální pokládka obrusné vrstvy vozovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

10:23 Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

V pátek 24. května se uskuteční letošní Galerijní a muzejní noc ve Zlíně. Pro ty, kteří zůstanou vzh…